Puigdemont, Comín i Ponsatí porten al Defensor del Poble Europeu la negativa de la CE a reunir-se amb Junts

Els eurodiputats demanen investigar si el comissari de Justícia Didier Reynders actua conforme els tractats de la UE

Publicitat

Els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han demanat al Defensor del Poble Europeu que obri una investigació per establir si el comissari de Justícia Didier Reynders actua amb conformitat amb els tractats de la Unió Europea (UE). Des de la formació independentista han afirmat que el motiu d’aquesta petició és la negativa de l’eurocomissari de Justícia a reunir-se amb els tres eurodiputats, i el “silenci” de la presidenta Comissió Europea Ursula von der Leyen. Segons han detallat, després que Reynders es reunís amb l’organització espanyola Societat Civil Catalana (SCC) el passat mes de desembre, els europarlamentaris de Junts van sol·licitar fins a tres ocasions una reunió amb el comissari.

Segons els eurodiputats independentistes, la CE manté un “tracte de favor” cap als eurodiputats i associacions espanyolistes, i denuncien tant la reunió del comissari Reynders amb Societat Civil Catalana, com la reunió entre el comissari Margaritis Schinas i el partit d’extrema dreta Vox. Junts considera que es podria estar cometent una “violació” del codi de conducta de la CE, i inclús una possible violació dels tractats europeus.

La formació independentista afirma que la sol·licitud feta al Defensor del Poble Europeu busca posar de manifest “la infracció del dret a ser escoltats i a rebre una resposta oportuna”, i demana al comissari Reynders que “compleixi amb les seves responsabilitats” i que es reuneixi amb Junts, “igual que ho fa amb altres diputats del Parlament Europeu”.

Així mateix, des de Junts i Lliures per Europa han anunciat que han presentat dues preguntes parlamentàries a la Comissió Europea qüestionant la seva “praxi i mètode” a l’hora de decidir amb quins actors polítics es reuneix.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca