Manel, Fangoria, The Tyets, Ginestà, El Petit de Cal Eril o Roba Estesa, plats forts de les Festes de Maig de Badalona

La festa major recupera la normalitat d'actes tradicionals com la cremada del Dimoni, que critica els preus de la llum.

Publicitat

Manel, Fangoria, The Tyets, Ginestà, El Petit de Cal Eril o Roba Estesa són algunes de les propostes musicals de les Festes de Maig de Badalona, segons ha anunciat el consistori. El meteoròleg badaloní Tomàs Molina serà l’encarregat de llegir el pregó. El programa s’ha presentat aquest dilluns, en una edició que té l’objectiu de recuperar la normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia. Així, els organitzadors tenen la voluntat que els carrers de la ciutat esdevinguin “un immens escenari” ple d’actes festius tradicionals, musicals, teatrals, culturals i esportius. Entre les activitats més destacades destaca el piromusical i la tradicional cremada del Dimoni, que aquest any critica els preus de la llum.

El televisiu Tomàs Molina serà l’encarregat de llegir el pregó divendres a les set de la tarda des del balcó de la Casa de la Vila. Una hora més tard serà el torn de les Karamba, un grup de dones que fusiona diferents estils musicals. La primera jornada de les festes es tancarà amb la Nit del Mono, organitzada per la Comissió de Festes de Badalona.

El Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús serà escenari dissabte 7 i diumenge 8 de maig de l’Arts Arnús, una programació d’actuacions per a tots els públics amb Mar Serra Grup, Jero Guitar i Josep Traver & Martí Serra, El Petit de Cal Eril i Ginestà.

Al passeig marítim, el dissabte, actuaran El último mono, The Tyets i Manel, encarregats de tancar la nit amb un concert en què barrejarà temes del seu cinquè àlbum, ‘Per la bona gent’, amb altres clàssics de la banda.

Publicitat

El 10 de maig el plat fort serà la cremada del Dimoni, prèvia celebració, des de les cinc de la tarda, del repic de campanes des de l’església de Santa Maria i, des de les set, del Ball a plaça, el Seguici de la Ciutat, l’Acte Sacramental i el Ball de l’Àliga. A partir de les deu de la nit, a la Rambla, començarà el piromusical i la cremada del Dimoni, l’acte més representatiu i tradicional de les Festes de Maig.

El disseny guanyador del Dimoni d’aquest 2022 ha estat el dimoni ‘Amunt la llum!’, una figura que representa la cobdícia i la relaciona amb la pujada del preu de la llum. És obra de la badalonina Montserrat Silvestre.

La vigília de Sant Anastasi, copatró de Badalona, es tancarà a partir de les onze de la nit al passeig Marítim amb les actuacions de Naia Gonzàlez, Fangoria i Roba Estesa.

D’altra banda, com a novetat d’aquest any, els dies 13 i 14 de maig s’ha programat ‘L’Aparador de l’Escorxador’, una selecció de propostes artístiques “genuïnament badalonines” que “vol ser una mostra d’allò més interessant i innovador que es fa a la ciutat en aquest àmbit”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca