Desembarcar a Alcarràs

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Habemus Alcarràs. La pel·lícula de Carla Simón es va preestrenar ahir a la tarda a Lleida amb una alta atenció mediàtica. Els diaris fa dies que hi dediquen dobles pàgines, amb fotografies i grans titulars. Les televisions han omplert minuts i minuts de tertúlies i informació amb el film guardonat a la Berlinale. I algunes ràdios, fins i tot, s’han desplaçat a la zona per muntar-hi un improvisat set des d’on emetre els seus programes.

És un encert perquè se li ha donat la importància que té, que és molta, sobretot en un país faltat d’autoestima i bones notícies que alegrin tothom. Es tracta d’un fet noticiós que compleix tots els requisits per aconseguir aquesta cobertura perquè no és gens habitual a Catalunya ni, encara menys, a una ciutat que no arriba als deu mil habitants del Segrià. I s’ha estat a l’altura: no només s’ha seguit la projecció, sinó que molts han apostat per aprofundir en la realitat que copsa el llargmetratge.

Ara bé, en alguns moments també ha estat inevitable sentir que es tractava d’un desembarcament gairebé folklòric. I és que no n’hi ha prou amb fixar-s’hi un dia. Durant tot l’any es pot -i cal- parlar del despoblament rural, de la manca de relleu generacional al camp o de la crisi dels preus de venda i l’increment dels costos de producció. També de la manca d’infraestructures, de les inclemències meteorològiques que destrossen amb una nit tota la feina d’un any o de la nefasta cobertura mòbil que molts veïns han de patir cada dia, per esmentar només alguns exemples.

- Publicitat -

Tant de bo aquesta febre amb Alcarràs serveixi per prendre consciència que no són temes de segona o de tercera. Perquè la marca Catalunya no només és Barcelona i la Sagrada Família. Ho són també, entre molts d’altres, els alcarrassins i alcarrissenes que voltaran pel món orgullosos de ser d’on són. D’un país que, esperem, els fa cas més d’un dia a l’any. Visca “Alcarràs”, visca Alcarràs i, aquest cap de setmana, omplim les sales!

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca