Junts insta l’independentisme a bloquejar totes les iniciatives del Gobierno

Josep Rius defensa que les explicacions de Sánchez són "inexcusables" i les dimissions "obligatòries"

Publicitat

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha demanat a ERC i la CUP que no donin suport a “cap iniciativa del govern espanyol” mentre no hi hagi explicacions i dimissions pel ‘Catalangate’. Amb la mirada posada en la votació de dijous al Congrés sobre el decret per fer front a la crisi per la guerra a Ucraïna, Rius ha fet aquesta crida als partits independentistes amb representació a la cambra baixa. “Les explicacions de Pedro Sánchez són inexcusables i les dimissions obligatòries i immediates””, ha afegit. Segons Rius, hi ha hagut un “intent de cortina de fum” amb les diferents informacions que publica la premsa sobre el ‘Catalangate’ però ha defensat que “el que ha quedat confirmat és que s’ha espiat il·legalment molta gent”.

En declaracions als periodistes des dels passadissos del Parlament, Rius ha afirmat que una setmana després de “l’escàndol” les informacions periodístiques publicades en les últimes hores han confirmat que s’ha espiat més d’una seixantena de persones. “És un atemptat a la democràcia i calen responsabilitats polítiques”, ha afegit.

Segons el portaveu de Junts, hi ha d’haver una “investigació exhaustiva” que determini qui va donar les ordres i qui va rebre la informació tant a nivell polític com judicial. I ha reiterat que una setmana després “el silenci de Sánchez el continua fent còmplice de l’espionatge massiu”.

A preguntes dels periodistes, Rius no ha concretat qui hauria de dimitir i ha assenyalat directament al president del govern espanyol perquè doni explicacions ja que, segons ha dit, el CNI “reporta directament” al president de l’executiu.

Publicitat

Pel que fa a la comissió al Congrés sobre secrets oficials, Rius ha defensat que “els secrets d’estat mai poden emparar una vulneració de drets humans”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca