Elon Musk es queda tot Twitter per uns 44.000 milions de dòlars

El magnat sud-africà paga 54,20 dòlars per cada acció de la popular xarxa social.

Publicitat

Elon Musk ha comprat el 91% de Twitter que li faltava per uns 44.000 milions de dòlars, segons ha anunciat la mateixa companyia en un comunicat oficial. D’acord amb els terme del pacte que s’ha assolit aquest dilluns, els accionistes rebran 54,20 dòlars per cadascun dels seus títols. Segons Twitter, el preu representa una prima del 38% respecte del que les accions tenien l’1 d’abril, últim de negociació abans que Musk revelés que havia adquirit el 9% de la companyia. Un cop finalitzada la transacció, Twitter es convertirà en una empresa privada.

“La llibertat d’expressió és la base d’una democràcia que funcioni, i Twitter és la plaça digital de la ciutat on es debaten qüestions vitals per al futur de la humanitat”, ha dit Musk. “També vull fer que Twitter sigui millor que mai millorant el producte amb noves funcions, fent que els algorismes siguin de codi obert per augmentar la confiança, acabar amb els robots de correu brossa i autenticar els usuaris humans. Twitter té un potencial enorme, espero treballar amb l’empresa i la comunitat d’usuaris per desbloquejar-lo”.

La transacció, que ha estat aprovada per unanimitat pel Consell d’Administració de Twitter, es tancarà l’any 2022, subjecte a l’aprovació dels accionistes de la companyia, la recepció de les aprovacions reguladores aplicables i el compliment d’altres condicions habituals de tancament.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes