L’independentisme recupera la seva fe amb Europa

Puigdemont: "A Europa no hi ha espai per a l'espionatge il·legal de la dissidència"

Publicitat

L’independentisme portarà el ‘Catalangate’ a la Unió Europea, l’ONU i els tribunals d’Espanya, França, Alemanya, Bèlgica, Suïssa i Luxemburg. L’endemà que el grup d’experts en ciberseguretat Citizen Lab revelés que almenys 65 polítics independentistes i membres de la societat civil catalana van ser espiats amb Pegasus, els líders d’ERC, Junts, la CUP, l’ANC i Òmnium Cultural han denunciat en una roda de premsa al Parlament Europeu que es tracta d’una “violació intolerable” dels seus drets fonamental “A Europa no hi ha espai per a l’espionatge il·legal de la dissidència”, ha alertat l’expresident català Carles Puigdemont.

L’exvicepresident Oriol Junqueras ha assegurat que ERC serà “exigent” amb el govern de PSOE i Podem i que demanarà “explicacions”. “Si ho van fer una part dels aparells de l’estat, amb consentiment o no, té l’obligació d’explicar-ho”. En canvi, el diputat de la CUP Carles Riera ha acusat directament l’estat espanyol de l’espionatge.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha demanat que l’independentisme estigui “a l’altura dels catalans” amb “les accions” que prendran en els “pròxims dies” arran del Catalangate. “Per molt joc brut que facin no podran acabar amb un moviment pacífic i democràtic com és l’independentisme”, ha afegit el president d’Òmnium, Xavier Antich.

Per la seva banda, ‘investigador del Citizen Lab John-Scott Railton també ha reclamat una investigació més àmplia del ‘Catalangate’: “Hi ha moltes més coses que no sabem”.

Publicitat

El ‘Catalangate’

Els darrers presidents de la Generalitat han estat objectiu de ciberespionatge, segons el grup d’experts en ciberseguretat Citizen Lab. L’organització ha posat al descobert el nom de 65 polítics i membres de la societat civil catalana, la gran majoria víctimes del programa Pegasus, dissenyat per la israeliana NSO per accedir a ordinadors i dispositius mòbils. Hi figuren Artur Mas, l’entorn de Carles Puigdemont, Quim Torra i Pere Aragonès. També han estat objecte de ciberespionatge dirigents de l’ANC i Òmnium Cultural com Elisenda Paluzie, Jordi Sànchez o Marcel Mauri, a més d’una trentena de membres de JxCat, ERC i la CUP. Citizen Lab apunta que hi ha “nexes” entre aquest espionatge i “una o més entitats del govern espanyol”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca