Europa respon amb tebior al ‘Catalan Gate’ i torna la pilota a l’Estat

El portaveu de la Comissió Europea assegura que són els estats els qui han de "controlar" els serveis de seguretat per "garantir" que es respecten els drets fonamentals

Publicitat

La Comissió Europea considera “inacceptable” qualsevol intent d’un estat membre de la Unió Europea d’accedir “il·legalment” a les dades o comunicacions de “ciutadans, inclosos periodistes i polítics”, a través de programaris d’espionatge. En una resposta genèrica a les preguntes dels periodistes sobre les informacions publicades pel cas Pegasus –que esquitxen diversos estats membres de la UE, entre ells Espanya pel ‘Catalan Gate’- el portaveu Johannes Bahrke ha afirmat que calen investigacions. Bahrke ha dit que els estats han de “controlar” els serveis de seguretat per “garantir” que es respecten els drets fonamentals, i tenen també el “deure” d’investigar les al·legacions sorgides en els últims dies.

Arran dels dubtes d’alguns periodistes sobre com poden investigar els estats membres unes pràctiques que, a priori, haurien encarregat ells mateixos, el també portaveu Eric Manner ha afirmat que a la UE hi ha “separació de poders”.

“Hi ha sistemes judicials independents que poden fer aquestes investigacions, i estan disponibles per als ciutadans”, ha indicat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca