El govern espanyol, al Front Polisario: “Sempre mantindrem obertes totes les vies d’interlocució”

El moviment sahrauí ha anunciat que suspèn els contactes amb l'executiu de Sánchez pel gir sobre el Sàhara Occidental

Publicitat

El ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació ha assegurat aquest diumenge que Espanya sempre mantindrà obertes “totes les vies d’interlocució” amb el Front Polisario. Ho fa hores després que el moviment sahrauí hagi anunciat que suspèn relacions amb el govern espanyol després del gir sobre el Sàhara Occidental i el viatge de Pedro Sánchez a Rabat per segellar la reconciliació diplomàtica amb el rei del Marroc, Mohamed VI. “Hem conegut la notícia a través dels mitjans de comunicació. Espanya considera que el diàleg és la millor via per abordar les diferències i sempre mantindrà obertes totes les vies d’interlocució”, han assenyalat fonts oficials del ministeri liderat per José Manuel Albares.

Per la seva banda, el Front Polisario ha decidit trencar relacions amb l’actual govern espanyol “per desmarcar-se que pugui utilitzar la qüestió sahrauí en els seus tractes miserables amb l’ocupant”. El Polisario indica que la decisió es pren després del suport de l’executiu de Sánchez a la “proposta il·legal de l’ocupant marroquí, que pretén l’annexió dels territoris del Sàhara Occidental per la força i ignorant els drets inalienables del poble sahrauí a l’autodeterminació i la independència”. De fet, el moviment liderat per Brahim Ghali recorda que l’estat espanyol té “responsabilitats” davant el poble sahrauí i les Nacions Unides com a potència administradora del territori.

“Aquestes responsabilitats no prescriuen i ara no concorden en conseqüència”, ha etzibat el Polisario en un comunicat publicat aquesta matinada des de la població de Bir Lahlu (Sàhara Occidental).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca