El Front Polisario suspèn els contactes amb el govern espanyol després del gir sobre el Sàhara Occidental

El moviment recorda que l'Estat té "responsabilitats" davant el poble sahrauí i les Nacions Unides

Publicitat

El Front Polisario ha anunciat que suspèn relacions amb el govern espanyol després del gir sobre el Sàhara Occidental i el viatge de Pedro Sánchez a Rabat per segellar la reconciliació diplomàtica amb el rei del Marroc, Mohamed VI. “El Front Polisario ha decidit suspendre els contactes amb l’actual govern d’Espanya per desmarcar-se que pugui utilitzar la qüestió sahrauí en els seus tractes miserables amb l’ocupant”, ha afirmat el moviment. El Polisario indica que la decisió es pren després del suport de l’executiu de Sánchez a la “proposta il·legal de l’ocupant marroquí, que pretén l’annexió dels territoris del Sàhara Occidental per la força i ignorant els drets inalienables del poble sahrauí a l’autodeterminació i la independència”.

De fet, el Front Polisario ha recordat que l’estat espanyol té “responsabilitats” davant el poble sahrauí i les Nacions Unides com a potència administradora del territori. “Aquestes responsabilitats no prescriuen i ara no concorden en conseqüència”, ha etzibat el moviment sahrauí en un comunicat publicat aquesta matinada des de la població de Bir Lahlu (Sàhara Occidental). El Polisario avisa que el trencament de relacions amb el govern espanyol es mantindrà fins que no “s’adhereixi a les resolucions de la legalitat internacional que reconeixen el dret del poble sahrauí a l’autodeterminació i a respectar les fronteres del seu país, tal com són reconegudes internacionalment”. Finalment, el moviment liderat per Brahim Ghali agraeix “a les forces democràtiques del Congrés dels Diputats i a l’ampli moviment transversal espanyol” la solidaritat amb la causa sahrauí.

“Cal instar rotundament al govern espanyol de la necessitat de retornar al camí de la legalitat internacional al Sàhara Occidental i exigir-li el respecte a l’autodeterminació del seu poble”, ha conclòs el Polisario.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca