Artesania de 31 artistes catalans s’exposa al certamen internacional Homo Faber de Venècia

'Visions of Catalonia. Crafting arts' comença la seva itinerància a Itàlia i després anirà al saló Révélations de París

Publicitat

L’exposició d’artesania ‘Visions of Catalonia. Crafting Arts’ ha donat el tret de sortida de la seva itinerància internacional a Venècia. La mostra és una selecció d’obres contemporànies de 31 artesans i artistes catalans que s’exhibeix dins la 2a edició del certamen internacional Homo Faber, l’esdeveniment d’artesania més important del món, que se celebra fins a l’1 de maig organitzat per la Michelangelo Foundation. La directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, Agnès Russiñol, i el delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi, han inaugurat aquest diumenge l’exposició, que es podrà visitar també durant la Biennal d’Art de Venècia 2022, per després continuar la seva itinerància al saló Révélations de París.

“Es tracta d’una gran oportunitat perquè l’artesania de qualitat de Catalunya es doni a conèixer entre els apassionats i professionals italians i de la resta del món, que tindran l’ocasió en aquests dies d’admirar l’excel·lència de la producció catalana en aquest sector”, ha apuntat el delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi. Homo Faber és una exposició internacional que defensa el talent artesanal i que aposta pel paper de l’artesania en la creació d’un futur més sostenible i inclusiu. Aquesta edició compta amb 15 exposicions i més de 400 obres úniques elaborades per 350 dissenyadors i artesans de més de 30 països.

Joies, escultures i ceràmica de 31 artistes catalans

L’exposició ‘Visions of Catalonia. Crafting Arts’ té el seu origen en la Biennal d’Artesania Catalana, iniciativa impulsada per Artesania Catalunya que es va endegar el passat mes de juliol de 2021, amb l’objectiu de posicionar i exportar el talent dels artesans i artistes de Catalunya al món, i potenciar la seva comercialització a nivell internacional. La mostra consta de peces de 31 creadors que desenvolupen el seu treball a Catalunya. Les peces estan elaborades amb tècniques artesanes, que van des de l’escultura a la joieria, passant pel tèxtil, el gravat, la forja, el paper i el collage, la pedra, el vidre o la ceràmica.

Publicitat

Els 31 artistes seleccionats de l’exposició són: Jordi Aparicio (joieria), Jean Briac (escultura), Brucc (escultura), Ruth Cepedano (ceràmica), Roger Coll (ceràmica), Carme Collell (ceràmica), Lluís Comin (joieria), Germán Consetti (escultura), Mireia Coromina (tèxtil), Rosa Cortiella (ceràmica), Carol Fleischman (tèxtil i gravats), Matilde Grau (escultura), Mia Llauder (ceràmica), Madola (ceràmica), Carla Mañosas (tèxtil), Jordi Marcet — Rosa Vila-Abadal (ceràmica), Melcior Martí, (textil), Montferrer (forja i escultura), Clara Niubò (joieria), Laia Pla (escultura tèxtil), Francesca Poza (gravat), Ramon Puig Cuyás (joieria), Victòria Rabal (paper i tèxtil), Stella Rahola (escultura i instal·lacions), Jordi Ribaudí (cuir), Teresa Rosa (tèxtil), Tura Sanglas (escultura), Aurelio San Pedro (pintura, escultura, collage i mitjans interactius), Joan Serra (ceràmica), Jordi Traveria (pedra i vidre), i Luesma & Vega, (ceràmica i vidre).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca