Puigdemont reivindica el govern del Consell per la República com “l’espai més transversal de l’independentisme”

Els membres del nou executiu comencen a treballar en el pla de govern

Publicitat

El president del govern del Consell per la República, Carles Puigdemont, ha reivindicat el nou organisme com “l’espai més transversal de l’independentisme” perquè està format per “una pluralitat d’accents” de les diferents formacions sobiranistes. De fet, el president ha destacat que ara es redueix la dependència del Consell per la República de la resta de partits. Puigdemont ho ha anunciat en la presentació dels membres del nou govern aquest divendres en la primera reunió a Ribesaltes (Catalunya Nord). En aquesta primera trobada de tots els nous membres del govern servirà per començar a treballar en el pla de govern que tindrà l’executiu del Consell per la República.

L’executiu de Carles Puigdemont compta amb diverses cares continuistes, com ara Toni Comín a la vicepresidència, Lluís Puig -que s’encarregarà de l’acció cultural-, Toni Castellà -que serà responsable de les relacions institucionals-, o Aurora Madaula -que liderarà l’acció política interior-. Puigdemont ha destacat que aquest govern del Consell per la República té una línia “continuista”, ja que el president creu que fins ara s’ha fet una “feina molt satisfactòria”.

La diferència és que ara cadascú serà el responsable d’una àrea en concret en un executiu paritari. De fet, dels onze membres del govern hi ha sis homes i cinc dones. Malgrat tot, Puigdemont ha anunciat que aquest executiu s’anirà engreixant amb noves incorporacions que ajudaran a garantir encara més aquesta paritat.

L’objectiu del president del Consell per la República és incorporar consellers polítics, una tasca que representarà Lluís Llach. Carles Puigdemont apunta que aquesta figura es reserva per a persones “amb independència de lligams” però que tenen “una visió de país imprescindible” i per això els ha volgut sumar.

Publicitat

Com a cares noves, el govern incorpora l’advocada penalista Teresa Vallverdú, que serà la responsable del desplegament reglamentari i Montserrat Corrons, que s’ocuparà de donar suport als consells locals. De fet, Puigdemont ha assegurat que la figura de Corrons serà molt important perquè el paper dels consells locals serà “clau” en l’acció política que es farà en els propers anys.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca