No es descarta un embargament del gas rus “en el futur” si hi ha una “escalada de les atrocitats” a Ucraïna

Gentiloni veu com un "molt bon senyal" la proposta d'Espanya i els Països Baixos per reformar les regles fiscals

El comissari d’Economia, Paolo Gentiloni, no descarta un embargament del gas rus “en el futur” si hi ha una “escalada de les atrocitats” a Ucraïna. En la roda de premsa posterior a l’Eurogrup, Gentiloni ha dit que la situació a Ucraïna “justifica” que la Unió Europea imposi més sancions, que els ministres de Finances dels 27 debatran aquest dimarts. Segons el comissari d’Economia, l’embargament del gas rus no és una mesura que es prendrà “ara”, però “no està fora de la taula per al futur”. D’altra banda, Gentiloni ha considerat un “molt bon senyal” la proposta d’Espanya i els Països Baixos per reformar les regles fiscals comunitàries, que fixen els límits de deute i dèficit als estats.

Publicitat

“Trobo molt interessant i bo que estigui signada per dos països com Espanya i els Països Baixos, que en la nostra classificació normal estan en posicions molt diferents en aquestes qüestions”, ha dit el comissari d’Economia. Per Gentiloni, el document és “un bon senyal per a l’evolució de la discussió” sobre la reforma de les regles fiscals. “És una bona contribució”, ha afegit.

Al seu torn, el president de l’Eurogrup, Paschal Donohoe, ha coincidit que és “una iniciativa que reflecteix els treballs per assolir un consens”. “És de gran valor i un senyal de progressos en qüestions difícils”, ha afirmat.

En una reunió aquest dimarts, els ministres de Finances de la Unió Europea debatran noves sancions a Rússia. Donohoe ha assegurat que hi ha voluntat entre els ministres de tirar endavant més sancions, però ha dit que durant l’Eurogrup no s’ha parlat dels “detalls”. Sobre la taula hi ha possibles sancions energètiques, una qüestió que divideix els 27 per l’impacte que pot tenir en les economies del club comunitari.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes