Més de 3.400 dones es beneficien de l’impuls de Barcelona per l’equitat de gènere en els entorns tecnològics

Al sector TIC, un 26% dels llocs de feina els ocupen dones, un 8,6% de les quals en posicions tècniques

Publicitat

3.406 dones s’han beneficiat d’alguna de les activitats destinades a promoure l’equitat en el sector tecnològic impulsades per l’Ajuntament de Barcelona des de fa un any. El consistori va aprovar una mesura de govern per a l’equitat de gènere que inclou una cinquantena d’actuacions amb un pressupost de 2,2 milions d’euros a desplegar durant tres anys. Fins ara s’han iniciat el 75% de les actuacions previstes, amb un pressupost de 722.200 euros per al 2021. Segons el consistori, Barcelona es considera “un dels ‘hub’ digitals més importants d’Europa”, però això contrasta amb el fet que “només el 26%” dels lloc de treball del sector TIC són ocupats per dones, “i únicament un 8,6% ho fan en posicions tècniques”.

Entre les dues grans accions que integren la mesura hi ha el Programa de capacitació BcnFemTech i la xarxa GETHub. Pel que fa al programa de capacitació, que consisteix en formació gratuïta i intensiva de desenvolupament web per a dones en situació de vulnerabilitat, ha permès inserir laboralment un 70% de les participants, segons l’Ajuntament.

En total, la mesura té 13 projectes subvencionats relatius a dones i tecnologia des del 2020. A més, hi ha 4 premis atorgats per avançar en l’equitat de gènere al sector TIC amb una dotació de 8.000 euros cadascun; més de 10 activitats amb perspectiva de gènere fetes als Ateneus de Fabricació de la Ciutat i 100.000 euros destinats a reforçar el programa Prometeus, que vetlla perquè els joves dels instituts públics dels barris més vulnerables de Barcelona puguin accedir a la universitat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca