eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  El gas s’haurà de pagar en rubles en comptes russos

  El president rus anuncia que les noves regles de comerç de gas amb els estats "hostils" entren en vigor l'1 d'abril

  El president de Rússia, Vladímir Putin, ha signat aquest dijous un decret sobre les regles del comerç de gas amb els països considerats “hostils”, segons l’agència Tass. El líder rus ha anunciat que a partir de l’1 d’abril, per poder comprar gas natural rus, els estats hauran d’obrir comptes en rubles als bancs russos. Segons Putin, Rússia ofereix un esquema de pagament “clar i transparent”. “Si no es fan aquests pagaments, ho considerarem un incompliment d’obligacions per part dels compradors amb totes les conseqüències que se’n deriven”, ha advertit. En la mateixa línia, el president rus ha assenyalat que els contractes actuals queden aturats. França i Alemanya han rebutjat la demanda de Moscou i la consideren un “xantatge”.

  En declaracions a una conferència de premsa a Berlín, els ministres d’Economia de França i Alemanya han assegurat que la demanda de Moscou perquè els països europeus paguin el gas rus en rubles és un incompliment dels contractes “inacceptable”.

  Publicitat

  El ministre d’Economia alemany ha apuntat que Alemanya està preparada “per tots els escenaris”, inclosa l’eventual aturada dels fluxos de gas rus a Europa, segons informen mitjans internacionals.

  La lletra petita rebaixa el to

  Amb tot, alguns mitjans sostenen que la lletra petita del decret signat pel líder rus rebaixa el to de l’amenaça i allunya la possibilitat d’un tancament de l’aixeta del gas si es mantenen els pagaments en qualsevol altra moneda que no sigui el ruble.

  Segons aquestes informacions el decret autoritza Gazprombank, controlat per l’Estat, a obrir comptes en divisa estrangera i en rubles per als tractes relacionats amb el gas. Els compradors europeus pagarien en la divisa estrangera i Gazprombank les convertiria en rubles, per fer el pagament efectiu de la compra.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca