Cs creu que la modificació de la llei de política lingüística “genera confusió” i lamenta que el PSC s’hi hagi sumat

Martín Blanco critica la "condescendència" i "complicitat" dels socialistes en l'acord pel català

Publicitat

Ciutadans creu que l’acord per modificar la llei de política lingüística “genera confusió” i seria “inversemblant” en una altra comunitat autònoma. Així ho ha defensat el portaveu de Ciutadans al Parlament, Nacho Martín Blanco, que ha lamentat que el PSC hagi donat suport a la modificació. En aquesta línia ha criticat la “condescendència” i “complicitat” dels socialistes, tant al Parlament com al govern espanyol. “És un autèntic desori”, ha dit el portaveu de Ciutadans. Després de tot, Martín Blanco ha considerat que “hi ha una ofensiva dels partits nacionalistes per arraconar el castellà”. “És una batalla surrealista i esperpèntica”, ha recalcat el portaveu del partit liberal.

En una roda de premsa des del faristol del Parlament, el portaveu de Ciutadans també s’han referit al manifest que han signat una norantena de personalitats catalanes dels àmbits de l’educació, la llengua, la cultura, la política, l’economia o l’advocacia sobre el pacte assolit per ERC, Junts, PSC i comuns –encara que Junts se’n va desmarcar hores després-. “És un autèntic disbarat”, ha assenyalat Martín Blanco. “Presenta una situació de la llengua que no es correspon amb la realitat”, ha apuntat.

Tot plegat arriba després que Ciutadans obrís aquest dilluns la via penal contra el Govern per fer complir la sentència del 25% de classes en castellà. Així, el partit va presentar una denúncia a la Fiscalia contra el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, i quatre càrrecs més de la conselleria. En aquest sentit, aquest dimarts Martín Blanco ha defensat que volen posar de manifest la “voluntat de desobeir les sentències judicials” per part del Govern. “Continuarem vetllant per la presència equilibrada de les dues llengües”, ha assegurat Martín Blanco.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes