Mayoral deixa l’alcaldia de Granollers després de 18 anys: “És l’hora d’escolta la meva família i el meu cos”

El consistori celebrarà l'1 d'abril el ple d'investidura d'Alba Barnusell com a nova alcaldessa

Publicitat

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha comparegut aquest dissabte per explicar els motius que l’han portat a deixar el càrrec després de 18 anys al capdavant del consistori. “És l’hora d’escoltar la meva família, el meu cos i viure la ciutat d’una altra manera”, ha dit, “crec que és un bon moment per dir prou”. Després de la compareixença, Mayoral, que té 67 anys, ha signat la seva dimissió i el dimarts que ve se celebrarà un ple extraordinari de renúncia. L’actual primera tinent d’alcalde, Alba Barnusell, agafarà el relleu de Mayoral. El ple d’investidura de la nova alcaldessa se celebrarà divendres 1 d’abril, segons ha informat l’Ajuntament.

“Fins aquí he arribat, tot té un final”, ha dit Mayoral durant una compareixença que ha fet acompanyat de l’equip de govern municipal. L’alcalde ha explicat que ha pres la decisió després que s’hagin fet realitat alguns dels projectes que considerava prioritaris per a la ciutat, com ara la celebració del Mundial d’Handbol Femení, l’inici de les obres del centre d’oncologia radioteràpica o l’adjudicació del desdoblament de l’R3 entre Parets del Vallès o la Garriga.

Mayoral ha afegit que, “contra tot pronòstic”, aquest últim ha estat el “millor” mandat que ha viscut, “amb un equip fantàstic”.

Respecte al seu estat de salut, ha explicat que ha d’escoltar el seu cos perquè, tot i que no hi ha “res greu”, fa dos anys, just abans del covid, li van detectar una arítmia. “No passa res, però vaig més cansat i em costa més seguir el ritme”, ha dit.

Publicitat

Sobre el seu relleu, Alba Barnusell, ha dit que “té lideratge, valentia, coneixement, capacitta, experiència i joventut”. També ha posat en valor que serà un “canvi generacional i de gènere” en el lideratge de la ciutat, que “serà bo per a Granollers”. Mayoral ha assegurat que el relleu es farà en un “procés ràpid perquè la ciutat no pot para”, tot i que hagi estat “llargament meditat i treballat”.

Josep Mayoral es va estrenar com a regidor de l’Ajuntament de Granollers el 1987 i el 2004 va passar a ocupar el càrrec d’alcalde en substitució de Josep Pujadas.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca