Verge aborda amb víctimes l’eradicació de la violència masclista a les universitats

El Departament d'Igualtat treballa un protocol-guia perquè els centris s'adaptin a la legislació vigent

Publicitat

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha abordat aquest dimecres “l’eradicació de la violència institucional” a les universitats catalanes en una reunió que ha mantingut amb dones que han denunciat casos de violència masclista en centres universitaris arreu de Catalunya. Verge ha alertat que les universitats són “administracions públiques”, i ha incidit en el fet, que “com a tals, si no aborden de manera adequada les violències masclistes que passen dins seu, des de la prevenció fins a la investigació i sanció, generen violència institucional”. L’abordatge i eradicació d’aquest tipus de violència que provoquen les pròpies administracions és una “prioritat” de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes.

A la trobada les víctimes de violència masclista a les universitats han explicat els seus casos i les respostes rebudes. En aquest sentit, Verge ha explicat el protocol-guia que s’està treballant conjuntament amb el Departament de Recerca i Universitats, que servirà perquè les universitats adaptin a la legislació actual els seus protocols contra les violències masclistes i millorin el seu funcionament tant en el vessant preventiu i de detecció, com en el vessant de l’atenció, l’acompanyament, la investigació i l’eventual sanció.

“Sou dones valentes. La vostra denúncia s’emmarca en la tasca per eradicar les violències masclistes que duem a terme des de la Conselleria i us estenem la mà, per teixir una aliança que ens permeti avançar juntes en aquest camí vers l’eliminació de les violències a les universitats”, ha indicat Verge.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes