eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  ‘Escola de Tothom’ exigirà l’aplicació del 25% del castellà amb una demanda col·lectiva en nom de 1.500 persones

  La presidenta de l'Assemblea per una Escola Bilingüe avança que "perseveraran": "Dilluns s'obre una nova etapa"

  ‘Escola de Tothom’ exigirà l’aplicació del 25% del castellà a les aules amb una demanda col·lectiva que representarà unes 1.500 persones, entre pares, mares i alumnes majors d’edat, entre altres. Així ho han explicat l’advocat José Domingo i la presidenta de l’Assemblea per una Escola Bilingüe (ABE), Ana Losada, en un acte organitzat per la plataforma a La Farinera del Clot quan només queden dos dies perquè acabi el termini perquè la Generalitat apliqui la sentència de forma voluntària. “Dilluns s’obre una nova etapa”, ha augurat Losada, que ha promès “perseverar” davant la justícia perquè s’apliqui la sentència del TSJC sobre el castellà.

  Segons ha indicat, la demanda es presentarà dilluns o dimarts, juntament amb una segona demanda en nom de l’entitat que presideix, l’ABE, que lidera la plataforma ‘Escola de Tots-Escola de Tothom’. Tant ella com Domingo han coincidit a destacar que si ni Educació ni el govern espanyol fan que es compleixi la sentència ho faran ells “de forma intensiva”. “No fallarem als milers de persones que ens donen suport”, ha dit l’advocat, que s’ha mostrat confiat que tenen “la raó” de la seva banda.

  Publicitat

  Per la seva banda, Ana Losada ha reiterat que la convivència entre el català i el castellà a les escoles “és possible” i ha fet valdre les passes fetes fins ara per part de famílies que han denunciat la situació dels seus fills a la justícia, pas previ per a una sentència a la qual no s’hi ha arribat “de forma gratuïta”. “Els ho devem tot als que han creat la jurisprudència i s’han atrevit a fer el pas”, ha conclòs, prometent-los que faran “tot el possible” perquè es compleixi la sentència.

  La presidenta de l’associació també ha aprofitat l’ocasió per demanar acabar amb el “silenci” d’aquells professors o famílies que també volen que s’apliqui la sentència, però no han fet el pas de pronunciar-se. De fet, Losada ha apuntat que fins dissabte encara recolliran signatures per adherir-se a la demanda col·lectiva, motiu pel qual calculen que pugui superar les 1.500 persones.

  A l’acte, que ha comptat amb l’assistència de representants d’alguns partits polítics, hi han parlat professors i pares d’alumnes que han compartit les seves vivències, algunes qualificades com casos de “discriminació”.

  En diverses intervencions durant l’acte també s’ha parlat de “fracàs” en relació amb el seguiment de la vaga convocada aquest dimecres per defensar precisament el model d’immersió lingüística.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca