El TC admet el recurs de Junqueras contra la decisió del Suprem que no li va permetre recollir l’acta d’eurodiputat

La JEC va denegar al republicà la possibilitat d'obtenir-la de cap més manera que no fos la presencial

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit aquest dilluns el recurs del president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, contra la decisió del Tribunal Suprem (TS) que li va impedir recollir l’acta d’eurodiputat. El juliol del 2019 la Junta Electoral Central (JEC) denegava al republicà, aleshores a la presó per la sentència de l’1-O, la possibilitat de prometre el càrrec d’eurodiputat de cap més manera que no fos la presencial. Junqueras va recórrer l’acord però el TS no el va anul·lar. El president d’ERC també va apel·lar la decisió del Suprem davant del TC, en el recurs que ara admet a tràmit. D’aquest manera, l’àrbitre constitucional haurà d’analitzar la resolució del Suprem.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes