Junts responsabilitza Colau i Collboni del “nyap” de la ZBE i de la sentència que l’anul·la

La formació lamenta que s'ha anul·lat "una bona eina" per lluitar contra la contaminació

Publicitat

El grup de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona ha responsabilitzat l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i el primer tinent d’Alcaldia, Jaume Collboni, de ser “els únics responsables del nyap” de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que tomba “aquesta eina de lluita contra les emissions contaminants”. La formació subratlla que estava d’acord amb “l’esperit” de l’ordenança, per bé que entenia que calia modular algunes de les mesures que recollia i advocava per una aplicació “més racional i progressiva”. Per això afirma que, “en bona part”, la sentència “dona la raó” a les objeccions que els seus membres van defensar durant el tràmit per aprovar la normativa.

“Es confirma que la manera de fer del govern de Colau i Collboni, de comuns i de socialistes, perjudica la ciutat i el conjunt de la ciutadania”, afirma Junts en un comunicat. Alhora, acusa l’equip municipal de tenir manca de voluntat de “diàleg” i de “consens”, i de no deixar altra opció als que se senten perjudicats que recórrer a la via judicial.

En aquest sentit, la formació ha recordat que durant el tràmit administratiu per tirar endavant l’ordenança, va presentar al·legacions com la necessitat d’incorporar al projecte “més estudis predictius per avaluar l’efectivitat real de les restriccions” o una memòria de “l’impacte econòmic i social sobre els col·lectius i els sectors econòmics afectats”.

També va reclamar mantenir la moratòria per als vehicles de transport de mercaderies de manera indefinida, i vincular la seva incorporació progressiva a les restriccions de la ZBE al resultat dels estudis sobre l’impacte econòmic i social de la seva aplicació. El grup que presideix Elsa Artadi també va reclamar una moratòria de dos anys per a les motocicletes.

Publicitat

Alhora, el grup lamenta que el “revés judicial” del TSJC anul·la “una bona eina que s’havia consensuat com a decisiva en la lluita contra la contaminació”. Per això es mostra a favor de la mesura però, “sobretot”, de treballar “des del rigor, la ciència i el consens, i no des de la imposició i la manca de diàleg”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca