ERC presenta una moció perquè la llei catalana de l’audiovisual introdueixi la perspectiva de gènere i lingüística

La formació també reclama que els fons europeus es destinin a la promoció del català, el gallec, l'euskera o l'aranès

Publicitat

ERC presentarà una moció al Parlament la setmana vinent perquè la cambra avali la llei audiovisual catalana amb què treballa el Govern. En el document, la formació demana que la nova normativa introdueixi la perspectiva de gènere i la protecció a la llengua catalana perquè esdevingui “una proposta de país” i sigui “el punt de partida que busqui el consens amb tots els grups parlamentaris per regular els canvis d’usos i consums audiovisuals”. En la moció que es votarà el ple d’aquesta pròxima setmana, els republicans també han inclòs un punt on es reclama al govern espanyol que els fons europeus PERTE es destinin a la promoció del català, el gallec, l’euskera i l’aranès “com a via per mobilitzar nous sectors econòmics”.

En la mateixa línia, la moció demana al Govern fomentar la creació de continguts produïts, doblats i subtitulats en català i occità per maximitzar l’oferta al públic.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes