Algèria retira el seu ambaixador a Madrid i acusa el govern espanyol de “traïció”

'La Vanguardia': "L'Executiu garanteix el gas algerià malgrat la tensió diplomàtica"

Publicitat

Titulars diversos als diaris d’aquest diumenge. L”Ara’ intenta explicar les claus de la situació geopolítica russa i els interrogants que l’han dut a envair Ucraïna: “La Rússia de Putin”. A la capçalera, espai per al centenari del naixement de Francesc Català-Roca: “Català-Roca, el fotògraf que no volia ser pintor”.

“Los misiles rusos castigan la economía española”, diu ‘El Periódico’, que duu en portada la il·lustració d’un projectil. També es fa ressò de la polseguera que ha aixecat la decisió del govern espanyol d’avalar l’autonomia del Sàhara Occidental com a territori del Marroc: “El acuerdo de España con Marruecos por el Sahara indigna a Argelia”.

‘La Razón’ entrevista la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Isabel Rodríguez, que parla precisament d’aquest acord: “El pacto con Marruecos implica respeto y ausencia de acciones unilaterales”.

El diari ‘ABC’ es fixa en el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, i en com la guerra amb Rússia l’ha projectat com a figura pública: “Zelenski, la forja de un líder”. Als peus de la portada, espai per al Sàhara Occidental: “Argelia llama a su embajador como respuesta a la cesión de Sánchez a Marruecos en relación al Sahara”.

Publicitat

El conflicte diplomàtic provocat pel govern espanyol també ocupa la portada d”El Mundo’: “Argelia retira a su embajador tras acusar a Sánchez de “traición””. El rotatiu madrileny il·lustra la guerra a Ucraïna amb la fotografia d’uns soldats a Mikolaiv després d’un atac rus: “Putin usa por primera vez un “misil hipersónico” en Ucrania contra una base cerca de la frontera con la OTAN”.

‘La Vanguardia’ posa el focus en les conseqüències econòmiques i de subministrament energètic del pas del govern espanyol sobre el Sàhara Occidental: “L’Executiu garanteix el gas algerià malgrat la tensió diplomàtica”. L’avenç rus al sud-est d’Ucraïna ocupa la fotografia destacada: “Mariúpol, a punt de caure a causa de l’ofensiva medieval russa”.

“El giro del Gobierno sobre el Sáhara desata una crisis con Argelia”, avisa ‘El País’, que també es fixa en la guerra a Ucraïna i en el brutal setge rus a Mariúpol: “Mariupol se ha convertido en polvo”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca