Simón sobre l’èxit d”Àlcarràs’: M’ha costat creure-m’ho, em despertava per les nits preguntant-me si havia passat”

L'equip de la pel·lícula presenta la pel·lícula al Festival de Màlaga

Publicitat

L’equip de la pel·lícula ‘Alcarràs’, amb Carla Simón al capdavant i els seus protagonistes, ha arribat al Festival de cinema de Màlaga per presentar la cinta després de fer història a la Berlinale. En una entrevista amb l’ACN, Simón reconeix que li ha costat creure’s l’èxit del film i que durant un temps es despertava per les nits per preguntar-se si tot això estava passant. “Després de Berlín sembla que venim tranquils, però he dormit fatal aquesta nit” pel dubte de com ho rebrà el públic, manifesta. Simón participa al certamen fora de concurs amb ‘Alcarràs’, que parla “d’un dilema lícit que és la tradició versus el canvi”. El pas de la cinta per Màlaga representa la seva estrena en festivals d’Espanya.

La cineasta admet que l’èxit que ha aconseguit ‘Alcarràs’ li ha costat creure-se’l. “Vaig estar uns dies que em despertava a les nits per preguntar-me si tot això havia passat”. Tot i això, assegura que no sent pressió. “Sentia molta pressió després de la pel·lícula ‘Estiu 1993’, i amb ‘Alcarràs’ hem arribat més lluny que ‘Estiu 1993’ i no era gens evident perquè és una cinta molt complexa, on hem pres molts riscs”.

Simó admet que ara està molt tranquil·la: “Realment val la pena explicar les històries que un creu que ha d’explicar i de la manera que ho ha d’explicar. Més amunt d’això no sé si hi arribaré mai i el que he de fer és seguir fent pel·lícules que és el que em fa feliç”.

Remarca la importància dels festivals per la vida d’una pel·lícula perquè, afirma, són els que posen els films al mapa i més encara quan es parla de cintes petites i més independents. Sent el festival de Berlín com casa seva per haver-hi estrenat ‘Estiu 1993’, com també va passar al Festival de Màlaga, on va guanyar el guardó a la millor pel·lícula. La seva arribada al certamen de Màlaga significa també la seva estrena en festivals a l’estat espanyol.

La història del film

Publicitat

‘Alcarràs’ narra la història de l’última collita de fruita d’una família a una finca d’Alcarràs (Segrià) abans que els propietaris hi instal·lin plaques solars. Com en el seu primer llargmetratge, la història parteix d’una experiència personal, la mort del seu avi.

Simón explica que ‘Alcarràs’ planteja un dilema que considera lícit i és l’elecció entre tradició i canvi. En canvi, assegura, “sí reivindica fer pagesia en família perquè és la manera més vella de cultivar la terra i està desapareixent perquè no és sostenible”, indica.

La directora apunta que el que li funcionava del film és que tothom té “una família i en tots els països hi ha una agricultura normalment en crisi quan es tracta de petites famílies de pagesos”. Simón admet que sentia que els temes que tocava podien arribar a la gent, però assegura que “no sabia si podria passar a tot arreu de la mateixa manera. Hi ha moltes decisions que hem pres en la direcció que la gent pugui sentir-se part d’aquesta família”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca