Iceta avisa que la plantada de Torra als tribunals tindrà conseqüències

El ministre de Cultura i Esports veu l'absència de l'expresident com una "reafirmació de la seva desobediència"

Publicitat

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha afirmat que la plantada de l’expresident de la Generalitat Quim Torra als tribunals pel seu segon judici per desobediència tindrà conseqüències. “I després es queixarà i és absurd. Si un es posa en el terreny de la desobediència, sap que això té una sanció jurídic-penal”, ha afegit en una entrevista a TVE. Iceta ha recordat que en un estat de dret tothom està sotmès a la llei i veu l’absència de Torra com “un error més” tot i que “coherent” amb la seva trajectòria. “Dir que no compareix és reafirmar-se en la desobediència i no és acceptable”, ha afegit.

Torra ha argumentat que no ha anat a la Ciutat de la Justícia per no “legitimar” un judici “polític” i ha demanat empara als tribunals internacionals.

Es tracta del segon judici per la presumpta desobediència d’una instrucció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 2019 que instava a despenjar de manera permanent una pancarta que reclamava la llibertat dels presos independentistes i el retorn dels exiliats de la façana del Palau de la Generalitat. La causa s’instrueix arran d’una denúncia de la plataforma Impulso Ciudadano. L’expresident ja va ser jutjat i inhabilitat en un primer judici també per no retirar la pancarta durant període electoral.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca