Els docens marquen múscul en el terceri dia consecutiu de vaga

Reclamen la mediació del president de la Generalitat i que destitueixi Cambray

Publicitat

Uns 10.000 docents han tornat a sortir al carrer aquest dijous a Barcelona en el tercer dia consecutiu de vaga, en aquest cas només als centres educatius públics. En aquesta ocasió, la marxa ha començat a la plaça Universitat, ha baixat per Via Laietana i ha entrat a la plaça Sant Jaume. De fet, els sindicats reclamen la mediació del president de la Generalitat en el conflicte i li demanen que directament destitueixi el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray. També han proposat que els recursos que s’estalviarà el Departament d’Educació pels dies de vaga que estan fent els docents els inverteixin en les necessitats que tenen els centres educatius.

En arribar a plaça Sant Jaume, una representació de cada sindicat convocant ha entrat al Palau de la Generalitat, on els ha rebut la secretària general de Presidència, Núria Cuenca. Els representants dels treballadors han entregat una carta dirigida a Aragonès, a través de la qual li fan la petició formal per reunir-se amb ell.

En aquesta, li plantegen la situació de l’educació a Catalunya després d’anys de retallades, rebutgen l’actitud “impositiva i autoritària” de Cambray i insten el Govern a augmentar els recursos i ser una eina clau per la millora de la qualitat educativa i la reversió de les retallades.

En sortir de la breu trobada amb Cuenca, alguns dels sindicats han criticat que s’han sentit novament “menystinguts”, aquest cop per part de Presidència.  Mentre que per exemple des de CCOO han afirmat que caldrà esperar la resposta que Presidència pugui donar a les seves peticions.

Publicitat

De moment, Aragonès s’ha manifestat des d’Alemanya, on està de viatge oficial, rebutjant ser l’interlocutor amb els sindicats i tornant a reiterar el seu suport a Cambray.

A l’espera de dues noves jornades de vaga

La d’aquest dijous ha estat la darrera jornada de vaga d’aquesta setmana. Les dues pendents de les cinc totals estan previstes el 29 i 30 de març. Els milers que s’han manifestat aquest dijous, 30.000 segons alguns dels sindicats, han tornat a cantar proclames contra la política educativa del Departament d’Educació. Aquest dijous però molts missatges s’han dirigit a Aragonès, ja que han passat de demanar només la dimissió de Cambray a demanar al president que el cessi. ‘Exigim al Govern, Cambray cessament’, ‘No són cinc dies de vacances, sí són 10 anys de retallades’ i ‘No és el calendari, és treballar en precari’, són alguns dels càntics que s’han escoltat.

La portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha tornat a lamentar la “poca voluntat” de Cambray a negociar i ha assegurat que si s’ha arribat a la situació actual de conflicte és per la seva actitud. Per això, ha insistit en la necessitat de canviar d’interlocutor i que ho sigui Aragonès. I és que Segura ha asseverat que volen negociar i que no tenen cap intenció d’allargar el conflicte. Ha reclamat que es pugui obrir aquesta negociació davant d’unes vagues “massives”.

Des de CCOO, Teresa Esperabé, ha insistit en aquesta idea assegurant que s’ha pogut veure que són molta gent i per això ha instat Cambray a replantejar-se el seu posicionament.

Crítiques sobre el currículum de batxillerat

D’altra banda, els sindicats han criticat que al Saló de l’Ensenyament s’hagin entregat uns fulls informatius sobre com serà el batxillerat el curs que ve quan els centres encara no han rebut l’esborrany del nou currículum per aquesta etapa. En concret s’expliquen les tipologies de batxillerat i les assignatures que es podran cursar. El secretari general de Professors de Secundària, Xavier Massó, ha criticat que aquest esborrany “no s’ha consensuat” i ja s’està oferint informació sobre ell: “És un absolut menyspreu al professorat, als docents i a tota la comunitat educativa”.

Els docents han finalitzat la mobilització omplint la plaça de Sant Jaume en un to festiu i reivindicatiu.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca