Aragonès tanca files amb Cambray i es nega a ser l’interlocutor amb els sindicats d’educació

El president creu que el descens del suport a la independència al CEO s'explica per la "repressió continuada"

Publicitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebutjat ser l’interlocutor amb els sindicats d’educació. El cap del Govern ha reiterat que qui té “l’expertesa, el coneixement i la confiança” per dialogar amb la comunitat educativa és el departament d’Educació, amb “tot el Govern al costat”. De fet, ha subratllat que el conseller, Josep González-Cambray, té tot el seu suport per generar el “màxim d’acords possibles”. En un contacte amb la premsa des de Berlín (Alemanya), després de visitar el centre de primer acollida per les persones refugiades d’Ucraïna, Aragonès ha valorat l’enquesta del CEO sobre la independència -entre d’altres qüestions. El president ha opinat que el descens del suport s’explica per la “repressió continuada”.

Aragonès ha insistit que té tota la confiança en el departament de Cambray i el el propi conseller, i ha asseverat que son ells els qui tenen el “coneixement exacte” per resoldre les “qüestions que generen neguit”. “Estic convençut que podrem arribar a acords”, ha afegit des de Berlín.

El president també ha valorat l’enquesta del CEO, que situa que el 45,2% dels catalans i catalanes està d’acord amb l’avançament del curs escolar, i ha subratllat que és una “bona mesura”.

El CEO també ha preguntat sobre el suport a la independència. El 53,3% no vol que Catalunya sigui independent i el 38,8% sí que ho vol. D’altra banda, una amplia majoria, el 72,6%, defensa que es decideixi el futur del país en un referèndum.

Publicitat

A tot això, Aragonès ha opinat que “probablement la repressió continuada” és el que “explica” aquesta “situació d’impàs”, juntament amb el fet que a l’octubre del 2017 no s’haguessin assolit els “objectius marcats”. De totes maneres, el cap del Govern ha destacat que sí que hi ha una “àmplia majoria” que considera que el referèndum “és el camí”.

Finalment, Aragonès ha donat tot el seu “respecte” per la “decisió personal” de l’expresident Quim Torra de no acudir al seu judici, aquest dijous al matí: “Va tenir tot el meu suport en el meu moment, i el té ara i sempre”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca