eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Això no és veritat: Cultura de la cancel·lació i batalles culturals

  Això no és veritat és un podcast mensual creat pel cèlebre tuiter valencià Pere Àlvaro. En este format s’analitzen en profunditat i de manera molt àcida i mordaç algunes de les problemàtiques i debats de les xarxes socials. Amb una exhaustiva documentació, els tertulians desbarren sobre temes poc tractats en la premsa més mainstream. Assumptes com la cultura de la cancel·lació, la batalla cultural o el negacionisme es podran escoltar cada mes en aquest espai.

  Què és la cultura de la cancel·lació? Això li ho podem preguntar al negacionista antivacunes Joe Rogan, el podcaster estatunidenc més escoltat en llengua anglosaxona. Ara que… Segueix tenint el seu podcast en Spotify! Després de l’amenaça del cantant Neil Young de traslladar la seua música fora de la plataforma, Spotify va emprendre la INCREÏBLE decisió de no fer absolutament res contra aquest podcaster. Spòiler: Va ser Neil Young qui va acabar eixint de la plataforma. 

  Però… Què és la cultura de la cancel·lació? Ho explica el tuiter i escriptor Christo Casas en aquest fil de Twitter que comenten en el podcast:

  No obstant això, per a la col·laboradora d’aquesta casa Naiara Davó, és il·legítim que, des de certs sectors de l’esquerra, es cancel·len o s’anul·len opinions pel fet que no agraden. Com explica ella, “els qui censuraven en el passat, ho feien perquè sabien que el seu poder era il·legítim”.

  - Publicitat -

  Ara bé, per als nostres tertulians, aquesta cultura de la cancel·lació no és més que un pànic social, quelcom que ha existit des de sempre. Així, la gent té tot el dret del món a cancel·lar a Roman Polanski, Woody Allen o Plàcido Domingo després de conéixer comportaments execrables que els mecanismes del poder havien ocultat. I vosaltres… Què penseu? El debat està servit a taula.

  - Publicitat -

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Els més llegits

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca