Rússia acusa de “vandalisme” la periodista que ha protestat contra la guerra en directe

Un tribunal rus l'ha condemnat a pagar una multa de 30.000 rubles, uns 255 euros

El secretari de premsa del Kremlin, Dmitry Peskov, ha titllat de “vandalisme” l’acte de protesta de la periodista del canal 1 de la televisió estatal russa, Marina Ovsyannikova, que aquest dilluns al vespre va interrompre l’emissió en directe dels informatius per protestar contra la guerra a Ucraïna. Ovsyannikova va aparèixer en el plató amb un cartell on es llegia “No a la guerra! No creieu en la propaganda, us estan mentint”. Peskov ha assegurat que el Canal 1 i les “forces de l’ordre” es faran càrrec de la situació, segons ha informat Tass. Per la seva banda, el govern d’Ucraïna ha lloat la protesta de la periodista. Des de l’ONU han demanat a Rússia que no es castigui a Ovsyannikova per “exercir el seu dret a la llibertat d’expressió”.

Publicitat

(S’afegeix la multa que un tribunal rus ha ordenat contra la periodista)

L’assessor presidencial ucraïnès, Mikahil Podolyak, ha condemnat en un missatge a Twitter que Rússia no tingui “mitjans lliures” i ha afirmat que “qualsevol protesta és un camí directe a la presó”. Podolyak també ha subratllat que el “valuós” acte de Marina Ovsyannikova és “la veritat sobre la devastadora guerra de Rússia contra Ucraïna”.

Prèviament a la seva interrupció en senyal de protesta, la periodista ha gravat una declaració on explica els motius de la seva acció, segons han recollit diversos mitjans internacionals. Ovsyannikova admet en el vídeo sentir-se “avergonyida” per formar part d’un mitjà que promou la propaganda del Kremlin, i assegura que la guerra a Ucraïna és un “crim” i el president Vladímir Putin el seu culpable.

Aquest dimarts un tribunal ha considerat Ovsyannikova culpable d’infringir la legislació de protesta i l’ha multat amb 30.000 rubles (uns 255 euros), segons l’agència de notícies estatal russa RIA.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes