El Govern incorpora el no-binarisme, el nom sentit i la diversitat familiar en els documents administratius

L'adaptació es realitzarà sobretot en els formularis i en les aplicacions que tracten dades

El Govern ha aprovat incorporar la referència al no-binarisme, al nom sentit i a la diversitat familiar en els documents administratius i en els sistemes d’informació, amb l’objectiu que les persones puguin expressar la seva identitat. El canvi en la documentació administrativa no és només un reconeixement a les persones trans, les persones no binàries, les famílies monoparentals i les famílies homosexuals, sinó que també és una mostra a tota la societat que se les té en compte i que els seus drets es respecten.

Publicitat

Els canvis volen facilitar el reconeixement a les persones amb una identitat de gènere diferent del sexe assignat en néixer, mentre no estigui reconegut legalment en el seu document d’identitat personal, en les gestions que realitzin amb la Generalitat i les entitats i organismes que té adscrits. També busquen incloure en els documents administratius la referència a les persones que no s’identifiquen com a dones ni com a homes, sempre que sigui necessari sol·licitar el gènere de les persones.

Finalment, busquen que les famílies homoparentals i les monoparentals puguin fer constar la identitat de les dues persones del mateix gènere o una sola persona progenitora, per tal que esdevingui inclusiu. A més, no cal especificar mare/pare, atenent així a les diverses orientacions sexuals i identitats de gènere de les persones que conformen una família.

D’altra banda, s’ha creat una comissió – liderada pel departament d’Igualtat i Feminismes – per coordinar de forma transversal i integral el desplegament de l’acord, i fer-ne el seguiment i avaluació posterior. Totes les persones que formin part de la comissió rebran formació en la matèria.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes