eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  El Govern incorpora el no-binarisme, el nom sentit i la diversitat familiar en els documents administratius

  L'adaptació es realitzarà sobretot en els formularis i en les aplicacions que tracten dades

  El Govern ha aprovat incorporar la referència al no-binarisme, al nom sentit i a la diversitat familiar en els documents administratius i en els sistemes d’informació, amb l’objectiu que les persones puguin expressar la seva identitat. El canvi en la documentació administrativa no és només un reconeixement a les persones trans, les persones no binàries, les famílies monoparentals i les famílies homosexuals, sinó que també és una mostra a tota la societat que se les té en compte i que els seus drets es respecten.

  Els canvis volen facilitar el reconeixement a les persones amb una identitat de gènere diferent del sexe assignat en néixer, mentre no estigui reconegut legalment en el seu document d’identitat personal, en les gestions que realitzin amb la Generalitat i les entitats i organismes que té adscrits. També busquen incloure en els documents administratius la referència a les persones que no s’identifiquen com a dones ni com a homes, sempre que sigui necessari sol·licitar el gènere de les persones.

  Publicitat

  Finalment, busquen que les famílies homoparentals i les monoparentals puguin fer constar la identitat de les dues persones del mateix gènere o una sola persona progenitora, per tal que esdevingui inclusiu. A més, no cal especificar mare/pare, atenent així a les diverses orientacions sexuals i identitats de gènere de les persones que conformen una família.

  D’altra banda, s’ha creat una comissió – liderada pel departament d’Igualtat i Feminismes – per coordinar de forma transversal i integral el desplegament de l’acord, i fer-ne el seguiment i avaluació posterior. Totes les persones que formin part de la comissió rebran formació en la matèria.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca