A judici per injúries una regidora de JxCat que va denunciar Eduard Pujol per assetjament sexual

És la segona dona que acaba sent jutjada per fets similars contra l'exdiputat independentista

Publicitat

El jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona ha decidit enviar a judici una dona per un suposat delicte d’injúries i calúmnies contra l’exdiputat de JxCat al Parlament Eduard Pujol. Es tracta de la segona dona que acaba a judici per fets similars, haver denunciat, segons sembla falsament, Pujol d’assetjament sexual. Segons el diari ‘El País’, la dona és regidora de JxCat a Pineda de Mar. La dona no hauria acceptat la fi de la breu relació sentimental que van mantenir l’octubre del 2019 i va denunciar el cas, primer a l’Institut Català de les Dones i després al partit, cosa que va provocar la dimissió de Pujol a finals del 2020 tot i que ell sempre va negar els fets. El juny del 2021 JxCat va revocar la suspensió de militància de Pujol.

Segons la interlocutòria judicial, tots dos van mantenir una relació sentimental entre octubre i novembre del 2019, intercanviant nombrosos missatges de Whatsapp “de naturalesa afectiva i fins i tot eròtica”. A finals d’octubre, Pujol va decidir distanciar-se amistosament de la dona, i el 13 de novembre es van veure per última vegada. El juny del 2020 va contactar amb la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Laura Martínez Portell, per denunciar un suposat assetjament sexual per part de Pujol, sense que l’ICD s’interposés cap denúncia contra Pujol ni es prestés assessorament a la dona perquè ho denunciés ella mateixa.

Cap a finals d’octubre del 2020, es va dirigir a JxCat afirmant que havia estat víctima d’assetjament sexual per part de Pujol, cosa que es va fer pública i va obligar a Pujol a deixar els seus càrrecs polítics.

La magistrada recorda que la dona no va denunciar el suposat assetjament sexual fins molt després dels fets ni els va denunciar judicialment. A més, la dona no ha aportat cap prova de les seves afirmacions i només ha proposat, fa pocs dies, la declaració de dos testimonis que la magistrada considera que no tenen rellevància per al cas. Per tot això, la instructora creu que la dona podria haver incorregut en un delicte d’injúries i calúmnies i dona deu dies a les parts perquè presentin els seus escrits d’acusació i defensa.

Publicitat

Al gener, un altre jutjat de Barcelona va deixar a punt de judici una segona dona per suposadament haver denunciat falsament Pujol per assetjament sexual. Segons la interlocutòria, hi ha indicis que la dona va mantenir relacions sexuals esporàdiques amb Pujol entre agost del 2018 i gener del 2019. “Aprofitant la condició de diputat parlamentari de Pujol, el 19 de febrer del 2019 va iniciar accions de pressió, atemoriment i difamació contra ell a través de missatges que li dirigia per Whatsapp i publicacions en xarxes socials perquè ell no decidís acabar la relació personal entre els dos”.

Fins a finals del 2019 li va enviar uns 3.400 missatges d’aquest tipus amb frases com “ara penjaré una foto feta per mi amb elements teus”, “ja n’he penjat una, seguim…, avui el que no dormiràs seràs tu”, “t’has pres la pressió?”, “tens por?” o “tindràs un dia mogut”. Els missatges anaven acompanyats de les imatges que li advertia que publicaria en xarxes socials com Instagram. D’aquesta manera, “aconseguia el seu propòsit de noves trobades, a les quals accedia Pujol per demanar-li que retirés les converses privades i imatges que publicava amb voluntat d’atemoriment i difamació”.

A partir de l’abril del 2019 la dona va començar a presentar-se en aquestes xarxes i missatges com una “víctima” de Pujol, i “li imputava falsament actes d’agressió”. El 26 d’octubre del 2020 es va dirigir a JxCat “afirmant que havia estat objecte d’assetjament sexual” per part de Pujol, cosa que va provocar la seva dimissió dels càrrecs polítics que tenia.

Junts per Catalunya el va suspendre de militància i va deixar l’acta de diputat. El gener del 2021 va denunciar els dos casos a la justícia, mentre que les dues suposades víctimes no van denunciar el cas ni a la policia ni als jutjats. El juny passat, JxCat va decidir restituir-lo de militància. Pujol no va formar part de la llista electoral de JxCat a les passades eleccions del 14 de febrer del 2021.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca