Rússia ataca tres noves ciutats molt a prop de Bielorússia

Metges Sense Fronteres alerta que la situació a Mariúpol és "desesperada" i s'encamina a una "tragèdia inimaginable"

Publicitat

L’aviació russa ha atacat aquest divendres tres ciutats que fins ara no havien estat bombardejades a l’oest i l’est d’Ucraïna, en un enduriment de l’ofensiva. Els míssils han afectat Lutsk i Ivano-Frankivsk, ambdues a l’oest, a prop de Bielorússia, d’una banda, i de Polònia, de l’altra, i Dnipró, a l’est. Mentrestant continua el setge a la ciutat de Mariúpol, i Metges Sense Fronteres alerta que la situació per als civils atrapats és “desesperada” i s’encamina a una “tragèdia inimaginable”. La invasió continua mentre Occident pren noves mesures per intentar castigar l’economia russa i, de passada, aturar la confrontació. Avui els EUA han prohibit la importació de marisc, vodka i diamants russos i l’exportació de béns de luxe a Rússia.

En el marc de l’escalada de les hostilitats, que ja fa setze dies que duren, el Ministeri de l’Interior ucraïnès ha acusat avui les forces russes de segrestar l’alcalde de Melitópol, Ivan Fedorov, sota l’acusació de terrorisme, que Uctraïna desmenteix categòricament. El govern de Kíiv qualifica el fet de “crim de guerra” segons la Convenció de Ginebra, que prohibeix la presa d’ostatges civils.

A banda, també s’han denunciat atacs al port de Mikolaiv, al sud del país, mentre creix la preocupació i les acusacions d’un i altre bàndol per la possibilitat de poder utilitzar armes químiques o biològiques al conflicte o per atacs a Bielorússia per intentar arrossegar al conflicte l’aliat de Vladímir Putin.

Mentrestant, el govern ucraïnès ha afirmat que els atacs de l’armada russa no s’han traduït en avenços significatius pel que fa a control de territori. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, afirmava al matí que el seu país havia arribat a un “punt d’inflexió”, perquè l’exèrcit invasor no ha aconseguit dominar-lo en dues setmanes d’atac.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca