La Universitat Pompeu Fabra instal·larà dos dispensadors de productes menstruals gratuïts

La Unitat d'Igualtat impulsa una prova pilot per facilitar l'accés a compreses i tampons i trencar tabús de la regla

Publicitat

La Universitat Pompeu Fabra habilitarà durant el tercer trimestre dos dispensadors de productes menstruals, concretament tampons i compreses, als lavabos del campus de la Ciutadella, en el marc d’una prova pilot per valorar-ne l’ús i el cost que suposaria implantar-los de forma permanent.

El projecte, pioner a Catalunya, vol trencar els tabús sobre la menstruació i facilitar un accés igualitari a aquests productes per afavorir-ne l’equitat i contribuir a l’erradicació de la pobresa menstrual. Rosa Cerarols, directora d’UPF Igualtat, lamenta que els productes menstruals estiguin taxats “amb un IVA que no és el dels productes bàsics” i que “encara existeixi un prejudici contra el món de la menstruació”, en declaracions recollides pel centre.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca