Illa aplaudeix Aragonès

Celebra que el president assisteixi a la conferència de presidents: "Hauria estat un error deixar la cadira buida"

Publicitat

El líder del PSC i cap de l’oposició, Salvador Illa, ha celebrat que, finalment, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, assisteixi a la conferència de presidents autonòmics d’aquest diumenge. A través d’un missatge a Twitter, Illa ha opinat aquest dijous que s’hi tractaran qüestions que “interessen” a la ciutadania catalana: “Hauria estat un error deixar la cadira buida. Hem d’estar al costat d’Ucraïna i treballar junts per afrontar aquesta crisi”, ha afegit. Illa ja va pressionar ahir Aragonès perquè anés a la reunió de La Palma, durant la sessió de control al Parlament. El president del PSC va constatar que la invasió d’Ucraïna crea una situació excepcional, i Aragonès va respondre que calien “treball i acords” a la reunió.

Aragonès, de fet, avisava ahir que no aniria “a una conferència buida”, posició que el seu entorn mantenia al llarg de la tarda. Tot i això, avui al matí el president del Govern ha anunciat que assistirà finalment a la conferència de presidents d’aquest diumenge per abordar les conseqüències de la guerra d’Ucraïna.

Aragonès ha argumentat que tot i que la Generalitat sempre prioritza les relacions bilaterals amb el govern de l’Estat, aquesta és una situació “excepcional” i cal la “màxima coordinació”. Al seu parer, de la trobada han de sortir decisions.

“És el moment de les mesures valentes”, ha indicat. “Quan això impacta en el rebut de la llum de totes les llars, quan les empreses aturen la seva producció i quan ja estem des de fa dies compromesos amb l’acollida de persones refugiades, davant d’aquesta situació serem a tot arreu”, ha conclòs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca