El preu de l’habitatge creix un 6,1% el 2021 a Catalunya i se situa en el nivell més alt des del 2009

L'obra nova experimenta un increment del 4,5% mentre que la segona mà es dispara un 6,3%

Publicitat

El preu de l’habitatge torna a créixer un 6,1% durant l’últim trimestre del 2021 a Catalunya, després de dos anys d’impulsos més moderats i se situa en el nivell més elevat des del 2009, segons les dades que ha publicat l’Institut Nacional d’Estadística (INE) aquest dimecres. L’Índex de Preus de l’Habitatge (IPV, per les seves sigles en castellà) reprèn la tendència alcista i deixa enrere els creixements de l’1% del 2020 i del 3,4% dels dos anys anteriors.

Per trobar un trimestre amb un registre negatiu de creixement anual cal remuntar-se al 2014. Per tipus d’habitatge, l’increment del cost dels pisos nous creix un 4,5% en un any, mentre que els de segona mà s’enfilen fins a un 6,3%, el repunt més intens des d’inicis del 2019.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca