El Govern condemna “l’imperialisme” de Putin

Alsina lloa la "resiliència admirable" dels ucraïnesos

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, ha donat suport a la possibilitat de sumar Ucraïna a la Unió Europea (UE). En el marc del ple del Parlament, la consellera també a expressat el suport de l’executiu a la diplomàcia i a les sancions contra Rússia. Davant del cònsol d’Ucraïna, Artem Vorobyov, present a l’hemicicle, Alsina ha carregat contra “l’imperialisme” i el “tarannà autoritari” del president rus, Vladímir Putin, que “nega a Ucraïna el seu dret a existir”. Així mateix, la consellera ha lloat que milions de persones amb una “resiliència admirable” defensi els valors europeus. “Tots junts diem Slava Ukraini”, ha conclòs citant el lema ‘Glòria a Ucraïna’.

Publicitat

Per la seva banda, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, també al ple del Parlament, ha lamentat la “crisi humanitària terrible sense precedents en el marc de la UE” que s’està vivint arran de l’atac de Rússia. I ha defensat que ja fa dues setmanes que el Govern va començar a preparar l’acollida d’emergència. Una acollida que, segons ha considerat, “no ha de funcionar de manera centralitzada”. I ha explicat que la major part de les persones refugiades que han arribat a Catalunya són dones i criatures acollides bàsicament a casa de familiars i coneguts.

La consellera també ha dit que es farà una línia específica de subvencions per a entitats catalanes que treballen a Ucraïna. I ha demanat que la solidaritat es canalitzi a través de les entitats especialitzades amb aportacions econòmiques.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes