L’Eurocambra es pronuncia sobre la relació entre Puigdemont i Rússia

L'eurodiputada de l'Esquerra Clare Daly havia presentat una esmena per eliminar la menció

Publicitat

L’Eurocambra ha rebutjat aquest dimarts excloure d’un informe la demanda d’investigar “en profunditat” els suposats “contactes estrets i regulars” entre funcionaris russos i “un grup de secessionistes catalans”, en referència a l’expresident Carles Puigdemont. L’eurodiputada de l’Esquerra Clare Daly havia presentat una esmena al text sobre ingerència estrangera que demanava eliminar la menció als suposats contactes entre l’entorn de Puigdemont i el Kremlin publicats per ‘The New York Times’. L’esmena ha caigut perquè 470 eurodiputats han votat a favor de mantenir el text original, mentre 97 ho han fet en contra i 123 s’han abstingut.

Es tracta d’un informe que aborda com fer front a la ingerència estrangera en els processos democràtics de la Unió Europea, especialment centrat en la desinformació. A banda dels representants catalans, l’informe també cita altres “contactes” de Rússia amb partits i moviments europeus ultres, com el francès Reagrupament Nacional, la italiana Lliga Nord, Alternativa per Alemanya o l’hongarès Fidesz, entre d’altres.

L’informe apunta que aquests “contactes” de funcionaris russos amb partits i personalitats europees formen part d’una “estratègia més àmplia de Rússia per aprofitar totes i cadascuna de les oportunitats per manipular el discurs amb la finalitat de promoure la desestabilització”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca