L’Ajuntament de Barcelona suspèn la relació amb Rússia

El consistori no participarà en actes convocats pels russos ni convidarà els seus representants diplomàtics

Publicitat

La tinenta d’alcaldia de Barcelona Laia Bonet ha enviat una carta al cònsol general de Rússia a la capital catalana, Aleksandr Pankov, per comunicar-li que l’ajuntament suspèn la relació institucional amb el consolat fins que no acabi la invasió “il·legal” d’Ucraïna i retorni la pau al país. El consistori no participarà en actes convocats pel consolat ni convidarà representants diplomàtics. Bonet recorda que el ple de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar el 25 de febrer una declaració per unanimitat que condemna la invasió militar i reclama la fi de les hostilitats i la retirada de les tropes russes del territori ucraïnès. “En els darrers dies la situació no ha avançat en aquest sentit, sinó en la direcció contrària”, conclou Bonet.

En aquest sentit, Bonet assegura que Barcelona és una ciutat “oberta, diversa i compromesa amb els drets humans”, i la comunitat russa continuarà formant-ne part. L’ajuntament no deixarà de prestar assistència tècnica per garantir l’adequat funcionament dels serveis consulars per als ciutadans russos a Barcelona.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha explicat que la decisió s’ha pres “seguint els criteris generals” que s’estan aplicant arreu. Ha apuntat que aquesta situació es mantindrà “fins que es restableixin les condicions prèvies a l’atac per part de Rússia”.

Ha volgut incidir però que això res té a veure amb la comunitat russa que resideix a Barcelona, sinó que va en contra del règim “autoritari” de Vladimir Putin que “ataca” democràcies occidentals. Per això, ha fet una crida a “no barrejar” una cosa amb l’altra.

Publicitat

Collboni ha fet aquestes declaracions durant la roda de presentació de l’Observatori Barcelona 2021 a la Cambra de Comerç, on ha apuntat que en termes econòmics la principal afectació serà en el turisme.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca