Mercat d’hivern

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Són ells, els que es compliquen la vida. Amb l’arribada d’en Xavi han generat un grau d’eufòria que els fa volar coloms i, per exemple, especular ja amb tres reforços en un mercat d’hivern encara força llunyà. I sense haver debutat a la banqueta fan absoluta delegació de funcions en un home al que no volien fitxar fa cosa d’un mes. Ja que ha plegat Planes i Xavi sembla disposat a omplir el forat personalment, com si fos un superheroi capaç d’abastar múltiples tasques, si hem de parlar del mercat d’hivern, parlem-ne per simples ganes d’enllestir bona part dels deures pendents.

Després de l’esbandida parcial d’estiu, els responsables del Barça són més a prop d’arranjar la part esportiva del que ells mateixos pensaven. A més, corre pressa soltar llast per obrir forat al jovent que puja. En coherència, el plenipotenciari Xavi, Alemany i aquest Jordi Cruyff de qui no sabem ben bé quin instrument toca a l’orquestra, haurien d’arremangar-se per despatxar al Nadal el llast pendent de plantilla. Ja no són tants: Neto, Umtiti, Lenglet, Coutinho i Braithwaite. Sumem-hi alguna toia com Luuk de Jong i aquell que descavalqui la pròpia inèrcia d’aquests mesos. Demanar algun ingrés en concepte de traspàs igual resultaria excessiu, però caldria traure’s nòmines de sobre i airejar el vestidor de noses que no compten per a la reconstrucció. Si desitgeu, poseu-hi alguns cadells com Collado i Jandro Orellana. El que no poden fer, en moral i justícia, és perpetuar-los en aquesta mena de llimbs al que els han condemnat. Si no volen donar-los oportunitat de demostrar el que poden fer, almenys que els deixin lliures a canvi d’alguna contraprestació. Fàcil, oi? 

A la llista hi ha un parell que també poden tocar el dos, malgrat tombin i girin al voltant de la seva renovació. En temps de reconstrucció, adéu a aquells dels que coneixem el sostre com Sergi Roberto o Dembélé. No insistirem en les carències del francès per molt que Xavi li faci la pilota. Ousmane és un futbolista que no entén de què va el futbol ni fa esforços per a comprendre’l. Mercat d’hivern que separi noses i prepari l’esdevenidor a base de Masia per fer forat als porters Peña i Tenas, als centrals Comas i Mármol, al lateral Balde i, també, als nous Demir que trobi al món el servei d’espionatge presumptament dirigit pel fill del profeta. A partir d’ara, o es promociona la pròpia base o es llença la canya allà on no manin els diners. Les fortunes, quan es pugui, han de ser reservades a l’element diferencial, al que garanteixi gols a dojo i allò que dona victòries marcant distàncies amb la resta del sector. Tot i així, si no espavilen els executius de la casa buscant recursos i patrocinadors com qui busca tòfones pel camp, no hi haurà res a fer en uns quants anys, que els préstecs de Goldman Sachs s’han de tornar i eliminen per cost, de moment, un parell de fitxatges anuals d’aquells que es consideraven de classe mitjana. Si concedeixen el crèdit de 1.500 milions per l’Espai Barça, aleshores ja es poden calçar: Ni un ral per fitxatges en molt, molt de temps. 

El club només es regenerarà, tard o aviat, a partir del projecte esportiu i la recuperació del terreny perdut en matèria de cantera. La paciència per suportar derrotes d’aprenentatge i el relat d’un nou equip jove coherent amb l’essència del Barça ha de facilitar la tasca de reconstrucció. Per sort, La Masia garanteix a base de nou talent una sortida al formidable atzucac que podia amenaçar la continuïtat del club en el cas de no comptar amb relleu casolà. S’ha d’avançar la forçosa neteja en el mercat de Nadal i, a partir de la temporada vinent, veure ja una plantilla amb cara i ulls, de fesomia fàcil de reconèixer i amb ambició i possibilitat de victòria. A poc que ens hi fixem, tot allò descrit en aquest text es situa a les antípodes del covard i gens professional ‘això és el que hi ha’ del neonuñista Koeman. Volen parlar ja del mercat d’hivern? Doncs tenen una feinada i han de ser audaços, a banda de demostrar el nivell professional que s’espera dels responsables de tot un Barça. Per molt que estigui en hores baixes com demostra, en exemple prou gràfic, la repesca de Dani Alves per simple voluntat i desig del nou responsable plenipotenciari. Xavi farà d’escut de Laporta, sí, però a canvi té carta blanca avui mateix il·limitada. I hauria d’aprofitar la ganga.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca