Mindfulness durant el sexe

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Fa temps que l’amiga que estudia psicologia que totes tenim va parlar-me del Mindfulness, un estil de meditació basat en l’atenció plena. Durant el confinament, com no, vaig interessar-me una miqueta més i va ser quan vaig descobrir que existia un mindfulness aplicable al sexeL’Andrea Martínez, sexòloga i formadora a la Sex Academy de Barcelona, on imparteix un taller sobre Mindfulsex, ens explica què és i com podem practicar el sexe meditatiu. 

“Es tracta de fer el que fas dedicant tota la teva atenció, no fent les coses a mitges. Estem molt acostumades a la multitasca, netegem casa nostra mentre escoltem un podcast explica la psicòloga; i jo, personalment, em sento identificada. Però, què passa si apliquem també la multitasca durant el sexe? Exacte! No gaudim. Com bé em deia l’Andrea, això de pensar que hem d’acabar ràpidament perquè hem quedat per sopar no té lloc al mindfulsex.

“Amb el mindfulsex el que perseguim és posar el focus en els detalls que moltes vegades passem per alt”.

Per practicar el sexe conscient no cal llegir-se tres llibres, una tesina i veure’s un documental sobre meditació, segons la sexòloga, “es tracta de simplificar, no hem de buscar sempre més tècniques, de vegades menys és més, amb el mindfulsex el que perseguim és posar el focus en els detalls que moltes vegades passem per alt”.

“El mindfulsex tracta de gaudir de tota la pràctica, de donar-li la mateixa importància a una carícia que a la penetració”.

Potser ara tot és una mica confús i és que el sexe après a occident és gairebé matemàtic, falocèntric, coitocèntric i el resultat: un orgasme (o dos). L’oriental, d’on bé el mindfulsex, no; per això, l’Andrea diu que una de les claus és oblidar-nos de l’orgasme i donar més importància al procés, que a la suposada fi: “el mindfulsex tracta de gaudir de tota la pràctica, de donar-li la mateixa importància a una carícia que a la penetració, a una olor agradable que a l’orgasme. Hem de deixar de córrer”.

- Publicitat -

Suposo que si heu arribat fins aquí voleu saber com posar en pràctica el mindfulness durant el sexe. Segons la psicòloga, el mindfulsex s’entrena a tots els àmbits de la vida, deixar d’estudiar mentre et pintes les ungles és un pas, però l’atenció plena pots aplicar-la fins i tot a la dutxa.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca