El gol per l’escaire de l’ANC

Vint-i-quatre hores després de la manifestació podem sentenciar, sense posar peròs, que ahir l’Assemblea va marcar un gol per l’escaire a tots els qui la donaven per morta i auguraven -fins i tot amb interès partidista- que la marxa seria un fracàs estrepitós.

Avui, i sense que ens pugui sorprendre, alguns dels qui fa mesos i setmanes que acusaven l’ANC de ser una entitat que empetitia l’independentisme aprofiten les poderoses imatges de la jornada d’ahir per intentar patrimonialitzar la concentració. Ja que ho fan, que recordin l’eslògan: Lluitem i guanyem la independència.

M’agrada

Durant els darrers anys, sobretot a partir del 2015, les manifestacions de l’ANC varen perdre la capacitat de pressió sobre el Govern i els diputats independentistes. Els episodis d’incomoditat que varen viure ahir els representants d’ERC i JxCat és una bona notícia.

No m’agrada

Ja n’hi ha prou d’utilitzar la repressió de l’Estat per esquivar l’escrutini ciutadà. La presidenta legítima del Parlament, Carme Forcadell, feia la següent reflexió: “em va fer mal i em va entristir moltíssim que els xiulessin; a vegades penso amb quina autoritat moral aquestes persones diuen això a una persona que ha estat a la presó”. Ho fan des del principi més bàsic de la llibertat d’expressió. De res serveix lamentar-se per aquests xiulets si no s’examina l’origen d’aquests.

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca