La llibertat de Michael Gove en una discoteca

Em va agradar veure fotos de Michael Gove en una discoteca d’Aberdeen el cap de setmana passat. Segons informacions de la premsa britànica, va entrar en un pub del centre de la ciutat cap a la una del matí del diumenge, i quan ja servien les últimes rondes, els convidats van convèncer-lo per acompanyar-los a una discoteca, on va passar la següent hora ballant enèrgicament amb la música ben forta.

Alguna gent molt prudent ha entès que aquesta no és un comportament “adequat” per a tot un canceller del ducat de Lancaster; però per què no? El recentment solter parlamentari té perfectament dret a sortir de tant en tant a discoteques, sobretot quan visita la seva ciutat natal un cap de setmana festiu d’agost. Altres l’han acusat d’estar una mica “alegre”. He perdut el compte del nombre de vegades que amb amics he acabat en locals sòrdids, que més aviat són forats, per poder continuar allargant la nit un cop els bars tanquen. Qui estigui lliure de pecat que llenci la primera pedra. 

Una altra raó per donar la benvinguda a aquest comportament és que suggereix que Gove ha canviat d’opinió sobre la necessitat de tancar discoteques, bars i restaurants. Al cap i a la fi Escòcia viu un nombre rècord de casos de coronavirus després de la reobertura de les escoles, però sembla que el ministre estava perfectament content de visitar diversos locals d’Aberdeen. Les implicacions de la nit de gresca de Gove és que, com molts de nosaltres demanem, ha decidit prescindir de les restriccions que han estat paralitzant l’economia i causant estralls en la salut mental de les persones i ha après a conviure amb el virus. Les fotografies d’ell posant per fer-se selfies, braç a braç amb desconeguts, amb la cara i la camisa vessant de suor, eren especialment refrescants.

És cert que l’influent ministre del gabinet de Boris Johnson potser no tenia intenció d’enviar cap missatge que indiqui que és hora de tornar a la normalitat. Aquesta va ser una nit a Aberdeen, al cap i a la fi, no una roda de premsa de Downing Street. Però el fet que es deixés despentinar a la pista ball d’aquesta manera li dificultarà recuperar la seva posició de restricció de les llibertats.

Es preveu que els casos a Anglaterra començaran a augmentar com a conseqüència de la reobertura de les escoles – i s’acceleraran encara més quan tornin els estudiants universitaris – i, sense dubte, la coral habitual d’assessors científics, panjandrums de salut pública i caps del NHS reclamaran un altre bloqueig. Abans d’això, podrien haver comptat amb Gove com el seu aliat més proper. Ara potser hauran de mirar cap a un altre lloc. Que el ministre demani passaports covid i altres mesures de contenció a Anglaterra, quan no va modificar el seu comportament en resposta a un augment de casos a Escòcia, el deixarà vulnerable a l’acusació que li importa més protegir la vida dels anglesos que dels escocesos. Una diferenciació intolerable. 

- Publicitat -

Sempre s’ha comentat de Michael Gove que en privat, l’honorable membre de Surrey Heath, és molt divertit. De fet, sovint he pensat que els seus dots com a còmic improvisat són un dels motius pels quals ha estat al nucli del govern durant els últims 11 anys. Per a un Primer Ministre tenir un animador tan brillant a la taula de govern ha de ser tot un goig, sobretot perquè la majoria dels polítics d’alt nivell són sempre molt avorrits.

Una de les coses més tristes durant els darrers mesos ha estat veure que Gove es convertia en una brossa tan autoritària, perquè en realitat dista molt de l’home amant de la llibertat que hem conegut sempre. I aquesta és la raó més important per la qual em va agradar molt veure’l ballar una discoteca d’Aberdeen. Benvingut, Michael. T’hem trobat a faltar.

- Publicitat -

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

Els més llegits

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca