Crònica visual d’unes Falles atípiques

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Com tots els anys, des de l’equip de Mirall València decidírem fer una ruta per València per veure els monuments fallers disposats per tota la ciutat. Esta volta, això sí, l’ambient era diferent a l’habitual: N’hi havia molta menys gent als carrers i les mascaretes regnaven. Per altra banda, molts ninots havien estat desbaratats per la forta pluja de la nit de la Plantà.

Tot i això, els valencians hem viscut i gaudit enormement les Falles de 2021, cadascú a la seua manera, n’hi ha mil maneres de viure i gaudir esta festa. També distints entorns als que aventurar-se: un casal, un carreronet per veure les falleres passar a l’Ofrena, la Plaça de l’Ajuntament…Esta diversitat que impera a les Falles enriquix esta societat valenciana nostra. Esta pluralitat està present també als ninots amb crítiques de diversa índole i temàtica: pot dir-se que les Falles, en totes les seues vessants, son un reflex de la societat.

Esperem que l’any vinent la situació sanitària haja recuperat la major normalitat possible i puguem continuar gaudint d’estes festes que, a més de ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat, son el motor de l’esperança de milers de valencians que esperen tot l’any fins que la pòlvora regne de nou als carrers de València.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca