Cultura de la cancel·lació o masclisme renovat?

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

La forma en la qual es jutja la personalitat i les actituds d’una persona sempre estarà condicionada sota la premissa de si aquesta és home o dona. Les dones necessitem esforçar-nos constantment per a després acabar a l’ombra, eclipsades per un home que haurà necessitat donar i demostrar molt menys de si mateix per a tenir una millor valoració social.

La mínima actitud decent d’un home s’enalteix, mentre que la brillantor d’una dona sempre estarà en sospita constant i serà objecte de crítica. El mínim que necessiten ells per a destacar és el mateix mínim que necessitem nosaltres per a ser socialment jutjades. Quantes vegades us heu sentit injustament cancel·lades? La cultura de la cancel·lació és injusta i masclista perquè els errors d’un home seran assenyalats de manera moderada i una única vegada; en canvi, els erros de les dones són aprofitats per a donar curs a l’odi que se’ns té amb l’excusa d’haver comès un error.

La cultura de la cancel·lació és injusta i masclista perquè els errors d’un home seran assenyalats de manera moderada i una única vegada.

La socialització patriarcal ens porta a empatitzar i perdonar als homes per a seguir lligades a ells, mentre que ens enfronta amb les dones per problemes que solen ser molt més lleus i menys perjudicials per a nosaltres mateixes. Aprendre a perdonar i reconciliar-te amb les dones del teu voltant és ser justa amb tu mateixa i amb les altres. De la mateixa manera que no podem oblidar que consentir i perdonar les actituds masclistes d’un home és alimentar les normes que regeixen la societat patriarcal.

Respecte a les diferents maneres en les quals se’ns etiqueta, als homes sempre se’ls aplaudirà i admirarà cada vegada que prenguin el control d’una situació, a les dones se les farà callar i se les acusarà de prepotents, superbes, manipuladores o de qualsevol adjectiu que ens desqualifiqui per a així treure’ns legitimitat.

- Publicitat -

Si t’atreveixes a tenir opinions pròpies i a tenir una personalitat forta seràs jutjada d’anar de superior. Si un home té aquestes característiques serà un gran líder al qual caldrà estar agraïdes. Si tens autoestima i amor propi seràs una creguda. Si ets assertiva et titllaran de supèrbia. Si tens caràcter, una histèrica. Si ets intel·ligent se’t jutjarà de manipuladora. I si parles del que saps t’assenyalaran per ser prepotent.

Si t’atreveixes a tenir opinions pròpies i a tenir una personalitat forta seràs jutjada d’anar de superior.

Se’ns ataca per tenir autoconfiança i ser fortes. No us esforceu per aconseguir una aprovació social que mai arribarà. Les característiques que s’aplaudeixen en un home són les mateixes que es critiquen en una dona perquè ens volen insegures i febles. No importa que tan bones siguem en alguna cosa perquè això mateix provocarà que no siguem el que s’espera de nosaltres. Hem de construir la nostra pròpia realitat lluny de la visió masculina que ens defineix sobre la base de les seves necessitats patriarcals. Mentre més alliberada et sentis més odi rebràs, però menys t’importarà.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca