La continuïtat de Koeman

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

La 31ª Copa d’Espanya ja és al sac. O al bolsilla que diu Koeman, picant l’ullet involuntàriament als cruyffistes que ho rebem amb tendresa. El primer gran objectiu d’aquesta nova era que va començar fa poc més d’un mes, assolit. Vent a les veles per encarar el final d’una Lliga que, honestament, si ens diuen fa 5 mesos que la competirem, no ens ho creiem.

No parlarem aquí sobre la continuïtat o no de Koeman, en si, sinó sobre com s’aborda aquest tema des dels dos bàndols que – de nou – es perfilen.

Per una banda el discurs oficial, com no pot ser d’altra manera, és que Koeman té contracte en vigor, que està fent una feina fantàstica i que s’hi confia plenament.

Per l’altra, hi ha un corrent sòlid d’opinió encapçalat pels de sempre que defensa a capa i espasa la feina del mite de Wembley, que veuria en l’acomiadament de Koeman si guanya el doblet una violació flagrant, com a mínim, de les lleis internacionals. Un corrent que valora la reconstrucció de l’equip – amb canvi de sistema inclòs – que ha dut a terme el tècnic.

- Publicitat -

Aparentment, discurs oficial i corrent d’opinió publicada van en la mateixa línia. Dic aparentment perquè, com sempre, hi ha mar de fons. S’està configurant el primer front de batalla dels detractors històrics del cruyffisme. El nuñisme s’apalancarà en la continuïtat de Koeman, costi el que costi, com a ariet per començar a percudir les defenses laportistes, sent perfectament conscient que Koeman no és l’entrenador que Laporta té al cap per al futur del Club. Saben que aquí el President tindrà la primera gran decisió esportiva i serà difícil prendre-la, i en absolut li ho posaran fàcil.

Al nuñisme, de Koeman, li agrada el sistema reactiu, el 3-5-2, trencar conceptes intocables del joc de posició, la preparació física, el múscul… Però sobretot li agrada que guanyi un doblet perquè posarà en tensió a la direcció esportiva de Laporta. No pel doblet en si, eh? El doblet seria el de menys, com ja ho és la Copa. Els hi és força igual. S’aprofitarà la Copa, i la Lliga si s’escau, per castigar i condicionar l’inici d’aquesta nova era que ahir anunciaven les samarretes commemoratives del títol.

Acomiadarà el Club a l’entrenador que acaba d’assolir un doblet? Es plegarà Laporta a les pretensions del vestidor que demanarà la continuitat de Koeman? Això és el que posa calent al nuñisme: el primer gran conflicte amb Laporta. Atiaran el foc perquè, en el fons, segueixen ancorats en aquesta percepció bruta, rancuniosa i patrimonialista del Barça, que prioritza que el Barça sigui seu abans que fer-se seu aquest Barça i disfrutar-lo.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca