eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Ridiculitzar les creences dels altres

  No soc sospitós de ser molt creient. Públicament va quedar clar el mes d’agost passat quan vaig explicar el meu sentiment agnòstic.

  El meu escepticisme sobre l’existència d’un Déu, acompanyat del rebuig que sento cap a una institució que encara avui no ha normalitzat el paper de la dona, encobreix l’abús de menors i rebutja l’homosexualitat -entre altres-, em fa viure les festes religioses, com és el cas de la setmana santa, amb total indiferència.

  La festivitat d’aquests dies la segueixo amb el mateix interès amb el qual puc seguir altres dates destacades d’altres religions.

  No en faig bandera d’aquest desinterès, tampoc me n’amago ni molt menys me’n foto de qui ho celebra. Perquè ridiculitzar les creences dels altres no em fa millor persona. Em faria un maleducat. Així com burlar-me d’aquesta religió mentre felicito els qui celebren una altra, només pel fet de ser d’una altra cultura, em faria hipòcrita.

  L’enfrontament és amb l’Estat

  Sis setmanes després de les eleccions seguim sense govern. És un fracàs, perquè ho és. I no hi ha un sol culpable, ho són tots. Dels qui volen fer suar sang i llàgrimes els guanyadors i els qui són incapaços de liderar unes negociacions per resoldre tan aviat com sigui possible aquest impàs.

  Que ho resolguin, perquè ho resoldran. L’adversari és l’Estat, no és el company de govern. Sense un executiu fort i un parlament determinat, és impossible asseure’s en una taula -sigui de diàleg o de jocs- i negociar en condicions.

  Ah, i els qui vulguin eleccions que facin fila per anar cap a casa, la política al servei dels ciutadans no és cosa seva. Si volen fama que vagin al Got Talent.

  Mecenes de la Nova Cultura

  Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca