Vilma Montoliu: “La pandèmia ens ha posat contra les cordes i ens hem hagut de veure forçosament amb nosaltres mateixos”

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

La Vilma Montoliu és naturòpata i historiadora de l’art. Es defineix com a divulgadora sobre benestar emocional i creadora de contingut digital en meditació i respiració conscient. “L’art té relació en tot el que fem a la vida, i la meditació també. Tots som els artistes de la nostra realitat i a través de la meditació aprenem a esculpir-la, a dibuixar-la, a escriure-la”.

Tot i que va estudiar naturopatia sent molt jove, el fet de crear-se un perfil d’Instagram professional va sorgir de forma molt natural, ja que va començar compartint contingut perquè, com explica, la feia feliç. També ha creat Ca la Vilma Podcast a Spotify on “la idea és mostrar-me vulnerable, perquè hi ha molta hipocresia en la nostra societat. Diem que “tot està bé” i potser està fatal”, i afegeix que no és per queixar-se, sinó que  “és perquè considero que si expliquéssim allò que realment ens passa ens sentiríem més recolzats i compresos”.

A Ca la Vilma Podcast tots els àudios “són un gran exercici” perquè “és buidar-me i lluitar amb la por de ser jutjada. Parla de la meva relació amb el sexe i com l’he fet servir com a via d’escap davant l’ansietat, explica com em sentia durant una relació molt tòxica que va enterrar la persona que soc, però quan gravo procuro riure’m de mi mateixa. A tots ens passen les mateixes coses”, conclou.

Però la majoria de la seva feina es centra en la meditació que, com explica, té múltiples beneficis, com augmentar l’autoestima, el coneixement de les mateixes emocions, autocontrol, concentració, amor o compassió. La meditació, però, no supleix la voluntat dels psicòlegs, ja que “tu pots anar al gimnàs cada dia, però si et fa mal una cosa aniràs al metge”, explica Montoliu.

- Publicitat -

La Vilma Montoliu afirma que la seva missió de vida és trobar el veritable jo de les persones. El veritable jo, comenta, és la persona que som sense artificis, “sense voler fer content al papa o la mama, sense la necessitat de fer les coses per encaixar. Mirar-nos al mirall i triar estimar-nos per com som”. Això s’aconsegueix “anant a l’arrel de la persona que som, meditant, practicant l’autoconeixement i l’autocompassió, tenint un diàleg amb nosaltres mateixos i acceptant que la perfecció és una il·lusió”. “La pandèmia”, explica, “ens ha posat contra les cordes. Ens ha tret de les típiques escapatòries: sortir tot el dia, quedar amb molta gent per no estar mai sols o soles… Ens hem hagut de veure forçosament amb nosaltres mateixos, i una bona manera d’alleugerir i conèixer les nostres emocions, sense escapar d’elles, és la meditació”.

L’audiència de la naturòpata és d’allò més diversa, ja que hi ha pares i mares que volen apropar el benestar emocional als seus fills, persones adultes amb vides laborals estressants, joves que senten que podrien estar millor. “Són persones de totes les edats que comencen a provar la meditació i al·lucinen com de bé es troben”, s’emociona la Vilma Montoliu.

Però tot i que, com explica, el seu target és molt variat, gran part de la seva feina va dirigida a infants perquè “són la clau per qualsevol canvi positiu, especialment en el camí d’una societat amb salut i consciència emocional”, i afegeix que “si aprenguéssim la meditació des de petits, tindríem aquesta eina d’autoconeixement i gestió emocional molt més assentada i en créixer sabríem afrontar millor els reptes de la vida”. Per aquesta raó, no té cap mena de dubte que la meditació hauria de ser una assignatura per “potenciar la intel·ligència emocional, l’empatia i l’amor entre els infants”.

Malgrat tot, la meditació continua sent una gran desconeguda per la major part de la societat i aquesta és la gran obsessió de la Vilma Montoliu, “apropar la meditació sense complicacions, entendre-la com el gimnàs del cervell i de l’ànima”.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca