Rufián exigeix l’amnistia per abans del 14-F

"Considerem que cal netejar el tauler i fer el mateix que fa 40 anys, perquè si es va fer amb feixistes i assassins per què no fer-ho amb demòcrates?"

El portaveu parlamentari d’ERC, Gabriel Rufián, considera “una bona notícia” que el Govern central reformi el delicte de sedició però considera que és una mesura insuficient i insisteix a demanar l’amnistia per als independentistes presos abans de les eleccions catalanes del 14 de febrer.

Publicitat

En unes declaracions al Congrés, Rufián ha valorat que l’executiu pretengui modificar el delicte de sedició abans d’acabar l’any perquè és un delicte que “no té cap analogia a Europa” i suposa una “absoluta anomalia democràtica”.

Tot i això, ha reiterat que ERC continua pensant que aquesta reforma “no serveix de res” perquè no canviarà la situació dels líders independentistes que es troben empresonats per la seva implicació en el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 o a l'”exili”.

Malgrat que ha celebrat que es parli de “política” i que hi hagi sobre la taula “propostes i contrapropostes”, el portaveu d’ERC ha subratllat que l’aposta del seu partit continua sent l'”amnistia”, un mecanisme legal que es va aplicar el 1977 després de la dictadura i abans de la Constitució.

Netejar el tauler

“Considerem que cal netejar el tauler i fer el mateix que fa 40 anys, perquè si es va fer amb feixistes i assassins per què no fer-ho amb demòcrates?”, ha plantejat Rufián, que ha destacat que aquesta posició també la defensa Unides Podem, un dels dos partits que conformen el govern de coalició.

En qualsevol cas, el republicà ha posat en valor que “s’hagi deixat enrere el temps de l’amenaça, les togues, la policia i la presó, i que es parli de polítiques i propostes”. “Si volem polítics, i no pas bruixots, és important demostrar d’aquí al 14 de febrer que la política serveix d’alguna cosa”, ha respost quan li han preguntat si seria partidari que la reforma del delicte de sedició es fes abans de les properes eleccions autonòmiques.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca