Ximo Puig demana la llibertat dels presos polítics

"Normalitzar la vida a Catalunya entre tots és fonamental"

Publicitat

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha donat suport a la “voluntat” del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’avançar en la situació dels presos polítics de l’1-O. En una entrevista a Ràdio 4 i La2, ha afegit que “és una qüestió tan important i bàsica per a la convivència que s’ha de donar suport al president” i valorar el calendari. Preguntat per si veu bàsic per la convivència que els líders independentistes surtin de la presó, Puig ha respost que “normalitzar la vida a Catalunya entre tots és fonamental” i ha afegit que cal ser “molt prudent”. Pel que fa al ‘dúmping fiscal’ a la Comunitat de Madrid ha assenyalat que, si es descontextualitza, “a Madrid s’està produint un cert moviment independentista”.

Ximo Puig ha dit que a la Comunitat de Madrid hi ha un “moviment invisible”. “Si descontextualitzem, el que està passant podríem veure que és un cert moviment independentista el que s’està produint a Madrid. És una mena de desconnexió. Madrid és una aspiradora de recursos”, ha afegit.

El president valencià ha remarcat que quan es parla d’harmonització fiscal no s’està dient que es perdi autonomia, sinó que no es trenqui amb la igualtat a la Constitució. I ha denunciat que no és possible que existeixin “paradisos fiscals” dins d’Espanya.

Puig ha puntualitzat que l’harmonització fiscal afectaria el 0,02% dels madrilenys i, per tant, “aniria bé per a la majoria dels madrilenys” i no va en contra d’ells.

Publicitat

Preguntat per si està d’acord amb el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, que ahir es va pronunciar a favor de resoldre l’indult sobre els presos polítics “quan abans millor”, Puig ha dit que comparteix la “voluntat” del president del govern espanyol d’avançar en aquesta qüestió “amb tota prudència, sense partidismes i sense intentar treure profit partidista”.

“És qüestió tan important i bàsica per la convivència que s’ha de donar suport al president del govern i valorar el calendari i els temps”, ha afegit.

El president valencià pronunciarà aquest dimarts una conferència al Cercle d’Economia i després es reunirà amb el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès. Puig ha considerat imprescindible recuperar ponts i ha assenyalat que al final del govern de Carles Puigdemont, la Generalitat es va “fronteritzar” i “es va mirar el melic”. Segons ha defensat el president valencià, “és temps de ponts i no de trinxeres” i ha destacat que la col·laboració és “imprescindible”. De fet, aquest dimarts es produirà la primera reunió entre mandataris dels dos governs des de l’era Puigdemont.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca