Ximo Puig demana la llibertat dels presos polítics

"Normalitzar la vida a Catalunya entre tots és fonamental"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha donat suport a la “voluntat” del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’avançar en la situació dels presos polítics de l’1-O. En una entrevista a Ràdio 4 i La2, ha afegit que “és una qüestió tan important i bàsica per a la convivència que s’ha de donar suport al president” i valorar el calendari. Preguntat per si veu bàsic per la convivència que els líders independentistes surtin de la presó, Puig ha respost que “normalitzar la vida a Catalunya entre tots és fonamental” i ha afegit que cal ser “molt prudent”. Pel que fa al ‘dúmping fiscal’ a la Comunitat de Madrid ha assenyalat que, si es descontextualitza, “a Madrid s’està produint un cert moviment independentista”.

Publicitat

Ximo Puig ha dit que a la Comunitat de Madrid hi ha un “moviment invisible”. “Si descontextualitzem, el que està passant podríem veure que és un cert moviment independentista el que s’està produint a Madrid. És una mena de desconnexió. Madrid és una aspiradora de recursos”, ha afegit.

El president valencià ha remarcat que quan es parla d’harmonització fiscal no s’està dient que es perdi autonomia, sinó que no es trenqui amb la igualtat a la Constitució. I ha denunciat que no és possible que existeixin “paradisos fiscals” dins d’Espanya.

Puig ha puntualitzat que l’harmonització fiscal afectaria el 0,02% dels madrilenys i, per tant, “aniria bé per a la majoria dels madrilenys” i no va en contra d’ells.

Preguntat per si està d’acord amb el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, que ahir es va pronunciar a favor de resoldre l’indult sobre els presos polítics “quan abans millor”, Puig ha dit que comparteix la “voluntat” del president del govern espanyol d’avançar en aquesta qüestió “amb tota prudència, sense partidismes i sense intentar treure profit partidista”.

“És qüestió tan important i bàsica per la convivència que s’ha de donar suport al president del govern i valorar el calendari i els temps”, ha afegit.

El president valencià pronunciarà aquest dimarts una conferència al Cercle d’Economia i després es reunirà amb el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès. Puig ha considerat imprescindible recuperar ponts i ha assenyalat que al final del govern de Carles Puigdemont, la Generalitat es va “fronteritzar” i “es va mirar el melic”. Segons ha defensat el president valencià, “és temps de ponts i no de trinxeres” i ha destacat que la col·laboració és “imprescindible”. De fet, aquest dimarts es produirà la primera reunió entre mandataris dels dos governs des de l’era Puigdemont.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca