Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Ho fan perquè el Gobierno vol presentar un decret llei "que treballa en aquesta direcció"

Publicitat

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l’esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de subministraments bàsics, que no es votarà en el ple del Congrés durant la recta final de la tramitació dels comptes.

Segons han informat a Europa Press diverses fonts d’Unides Podem, els tres grups han arribat a un acord per retirar l’esmena de la tramitació, en vista del compromís del Govern central de presentar un decret llei “que treballa en aquesta direcció”.

A més, Unides Podem recalca que un decret llei permetria que entrés en vigor immediatament, mentre que si es tramita amb els pressupostos només es podria començar a aplicar a partir de l’1 de gener.

El vicepresident segon de Drets Socials, Pablo Iglesias, va assegurar dijous passat que el Govern espanyol presentarà mesures “aquests propers dies” per ampliar els supòsits de la moratòria vigent. “Espero que no triguem més de dues setmanes”, va dir en la comissió del ram al Congrés.

Publicitat

L’esmena de la llei de pressupostos amplia els supòsits de vulnerabilitat de la moratòria vigent, que únicament comprèn els casos de dificultat que s’han originat arran de la pandèmia del coronavirus.

Ja es va rebutjar en la comissió

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ja va posar en dubte que aquesta esmena s’inclogués en els pressupostos, i fins i tot els lletrats del Congrés van desaconsellar que es tramités perquè incomplia els paràmetres del Tribunal Constitucional per al procediment parlamentari. No obstant això, el PSOE i Unides Podem van tirar endavant amb la tramitació.

L’esmena es va rebutjar en comissió amb el vot en contra del PSOE, Cs i el PNB i l’abstenció del PP, i ara s’havia programat que es votés en el ple aquest dimarts de manera telemàtica, en el primer torn de votacions d’esmenes ‘vives’ als pressupostos en sessió plenària.

A més d’aquesta esmena, Unides Podem, ERC i Bildu en van presentar una altra per allargar la moratòria vigent dels desnonaments per execució hipotecària sense cap alternativa habitacional. Algunes fonts d’Unides Podem han confirmat a Europa Press que aquesta esmena, que el PSOE, el PP, Cs i el PNB van rebutjar en comissió, també s’ha retirat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca