Els discapacitats a Catalunya signen un 36,4% menys de contractes que el 2019

Randstad ha informat que les dades provincials han constatat que Girona és la zona que ha patit una caiguda més acusada dels contractes

Publicitat

Els professionals amb discapacitat a Catalunya han signat 8.185 contractes aquest 2020, la qual cosa suposa un descens del 36,4% –12.866 contractes– pel que fa al 2019, segons les dades de l’últim estudi de la Fundació Randstad amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebrarà dijous.

En un comunicat aquest dimarts, Randstad ha informat que les dades provincials han constatat que Girona és la zona que ha patit una caiguda més acusada dels contractes a persones amb discapacitat en comparació amb el 2019 (-42,3%), seguida de Barcelona (-36,7%), Tarragona (-33,1%) i Lleida (-27,3%).

Comparada amb la resta de comunitats autònomes, Catalunya és la tercera amb una caiguda més pronunciada, 7,8 punts més alta que la mitjana nacional (-28,6%) i només per darrere de les illes: Canàries (-46,4%) i Balears (-39,4%).

Malgrat aquesta dada, Catalunya també és el tercer territori amb més volum de contractació de professionals amb discapacitat el 2020 per darrere d’Andalusia i la Comunitat de Madrid; Barcelona és la província que signa més contractes (6.140), seguida de Tarragona (933), Girona (680) i Lleida (432).

Publicitat

La directora de la Fundació Randstad, María Viver, ha destacat que aquestes xifres “reflecteixen que les persones amb discapacitat pateixen especialment la crisi laboral que ha provocat la pandèmia” de la covid-19 i ha considerat que l’ocupabilitat és fonamental per millorar les condicions de vida del col·lectiu.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca