Els discapacitats a Catalunya signen un 36,4% menys de contractes que el 2019

Randstad ha informat que les dades provincials han constatat que Girona és la zona que ha patit una caiguda més acusada dels contractes

Els professionals amb discapacitat a Catalunya han signat 8.185 contractes aquest 2020, la qual cosa suposa un descens del 36,4% –12.866 contractes– pel que fa al 2019, segons les dades de l’últim estudi de la Fundació Randstad amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebrarà dijous.

Publicitat

En un comunicat aquest dimarts, Randstad ha informat que les dades provincials han constatat que Girona és la zona que ha patit una caiguda més acusada dels contractes a persones amb discapacitat en comparació amb el 2019 (-42,3%), seguida de Barcelona (-36,7%), Tarragona (-33,1%) i Lleida (-27,3%).

Comparada amb la resta de comunitats autònomes, Catalunya és la tercera amb una caiguda més pronunciada, 7,8 punts més alta que la mitjana nacional (-28,6%) i només per darrere de les illes: Canàries (-46,4%) i Balears (-39,4%).

Malgrat aquesta dada, Catalunya també és el tercer territori amb més volum de contractació de professionals amb discapacitat el 2020 per darrere d’Andalusia i la Comunitat de Madrid; Barcelona és la província que signa més contractes (6.140), seguida de Tarragona (933), Girona (680) i Lleida (432).

La directora de la Fundació Randstad, María Viver, ha destacat que aquestes xifres “reflecteixen que les persones amb discapacitat pateixen especialment la crisi laboral que ha provocat la pandèmia” de la covid-19 i ha considerat que l’ocupabilitat és fonamental per millorar les condicions de vida del col·lectiu.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca